Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

Salut comença a vacunar professors i majors de 80 anys

  • Els CAP contactaran amb els majors de 80 anys per dir-los on i quan els vacunaran
  • Salut preveu vacunar 31.000 persones fràgils
  • Tot el personal educatiu fins als 55 anys comença a rebre la primera dosi

Per
Persones de més de 80 anys, discapacitats de grau III i professors seran vacunats

El Departament Salut comença a vacunar contra la Covid-19 aquesta setmana a persones de més de 80 any, a discapacitats que han perdut la seva autonomia física i/o mental (grau III) i a docents. Els 150.000 professionals que treballen als centres educatius de Catalunya ja han començat a vacunar-se amb la primera dosi d'Astrazeneca, una notícia ben rebuda pels representants dels treballadors tot i que lamenten la manca de diàleg i d'informació prèvia. Tampoc veuen bé que els majors de 55 anys de moment no hi estiguin inclosos.​

CCOO i USTE haurien preferit tenir més informació previa sobre la vacunació als docents

Majors de 80 anys

Es tracta d'unes 31.350 les persones que seran cridades pels equips d'atenció primària que decidiran on faran la vacunació.

Una opció és administrar la dosi en el domicili de la persona; una altra és fer-ho en el centre de dia, si la persona n'és usuària; i també es podria vacunar en el CAP o en el punt de vacunació corresponent. La decisió final sempre dependrà, en última instància, de la situació concreta de cada persona.

Aquestes persones començaran a rebre un missatge del seu centre d'atenció primària a partir d'aquesta setmana, un cop elaborat el pla de vacunació.

Discapacitats

Les persones dependents de grau III es vacunaran. Els de grau I o II també ho podran fer si acudeixen a centres de dia i es relacionen diàriament.

Professorat

Tot el personal educatiu fins als 55 anys començarà a rebre la primera dosi de la vacuna aquesta setmana. Mestres i professors i la resta de personal dels centres rebran un SMS i podran apuntar-se a un web per rebre la primera punxada de la vacuna d'AstraZeneca. Segons Educació, el procediment ja està preparat per començar a vacunar aquesta mateixa setmana.

Concretament, 25.000 dels 150 MIl treballadors dels centres educatius tenen més de 55 anys i per tant no es poden vacunar amb Astrazeneca i, de moment, hauran d'esperar.

Propers col·lectius

Un nou col·lectiu que també començarà la vacunació properament són els treballadors de serveis funeraris. Salut ha detallat que ja en tenen el cens i ha anunciat que la setmana vinent –sense detallar la data- s'iniciarà l'administració del vaccí.

Aquesta setmana, d'altra banda, el pla de vacunació continua amb els altres col·lectius professionals que la setmana passada van començar a ser vacunats. Ja han rebut la primera dosi el 39% dels professionals que treballen a les farmàcies, el 34% dels agents dels Mossos d'Esquadra i el 74% dels treballadors de presons.

Retard en les vacunes

Argimon ha anunciat avui un altre retard en el lliurament de vacunes. La nova partida de Moderna arribarà tard i n'arribaran la meitat de dosis previstes. I AstraZeneca també ha reduït l'entrega.