Enlaces accesibilidad

La pandèmia no frena la màgia al 21è Festival Memorial Li-Chang de Badalona

  • La gala "Màgia i humor" iniciarà el certamen el 13 de febrer, amb Dani Pérez, Jandro i Xulio Merino
  • El festival estarà marcat pels protocols de la pandèmia, però manté la seva tradicional essència
  • El certamen tancarà amb una gala solidària el 7 de març al Teatre Blas Infante

Per
Actuació al Festival de Màgia de Badalona
Actuació al Festival de Màgia de Badalona

Del 13 de febrer al 7 de març, Badalona es converteix en la ciutat de la màgia, on il·lusionistes de renom nacional i internacional es reuneixen en el 21è Festival Internacional de Màgia de Badalona. El Memorial Li-Chang, que ret homenatge a l'il·lusionista badaloní Joan Forns i Jordana, ofereix cada any tallers de trucs de màgia, espectacles de mags reconeguts, presentacions de llibres i conferències. Aquest any, però, la pandèmia obliga a adaptar el festival, així com la distribució del públic, a les mesures i restriccions sanitàries.

La gala "Màgia i humor" posarà en marxa el festival

El certamen s'iniciarà el 13 de febrer amb la gala "Màgia i humor", una nit de cabaret i màgia clandestina. Tindrà lloc al Teatre Margarida Xirgu a càrrec del televisiu Jandro, que torna al festival una edició més. L'acompanyarà el gallec Xulio Merino, un dels nous representants de la màgia actual. Convertirà accions quotidianes en miracles en un esdeveniment que presentarà l'actor i humorista Dani Pérez.

Al mateix Teatre Margarida Xirgu, el mag Txema Muñoz, punter en propostes infantils, oferirà un espectacle als petits de la casa el diumenge 21 de febrer amb 'The Postman', un espectacle premiat en diversos països del món. Amb una escenografia extremadament cuidada, 'The Postman' és una representació en circuit que explica la història d'un carter i del misteri d'un paquet sense destinatari. Tant aquesta gala com la inaugural ja han exhaurit les entrades.

Actuació al Festival de Màgia de Badalona

Actuació al Festival de Màgia de Badalona

Màgia amb il·lusionistes internacionals

Entre el 26 i el 28 de febrer al Teatre Zorrilla tindrà lloc la tradicional gala internacional de màgia del Memorial Li-Chang, on artistes de gran renom presentaran els seus espectacles. Entre les apostes, destaca la portuguesa Solange Kardinaly, especialitzada en canvis ràpids de vestuari. Kardinaly presenta un xou que ja ha recorregut diversos països. El director artístic del festival, Enric Magoo, ha reivindicat el paper de les magues en la màgia, que a poc a poc troben el seu espai.

Des d'Itàlia, arriben Marco Zoppi & Rolanda, que ompliran el teatre de bombolles màgiques. Rubén Vilagrand, Premi Nacional de Màgia, oferirà una magistral interpretació d'un espectacle únic i modern que combina mímica, màgia i comèdia. El canari Héctor Mancha -guardonat amb el premi mundial de màgia FISM 2015- oferirà al públic una de les especialitats considerades més difícils de l'il·lusionisme, la manipulació.

Finalment, l'esdeveniment també comptarà amb talent català amb el Mag Edgard, que presenta un espectacle on la teatralitat es barreja amb sorprenents i innovadores il·lusions. Tot el repertori estarà presentat per Karim, l'innovador mag asturià i monologuista.

Tancament del certamen amb una gala solidària

La 21a edició del Festival Internacional de Màgia acabarà el 7 de març al Teatre Blas Infante amb la tradicional gala solidària de màgia, que oferirà al públic la possibilitat de conèixer el talent de la nova pedrera de joves mags de Catalunya. Presentada pel Mag Caru, comptarà amb el Mag Rovi, Roger Sala (Premi Jove Li-Chang 2020), Doble A i Dídac. La recaptació es destinarà al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que aquest any es destinarà a organitzar espectacles i tallers de màgia per a diversos col·lectius en centres de menors no acompanyats, centres d'acollida de persones sense sostre, presons i geriàtrics.