Enlaces accesibilidad

Detectat el primer cas de la soca sud-africana a Catalunya

  • Es consolida la baixada de la corba de contagis
  • Argimon: "Les noves restriccions seran de continuïtat, però amb petites obertures"
  • Albert Bosch: "És fàcil anticipar que la soca britànica acabarà desplaçant l'original"

Per
Detectat a Catalunya el primer cas de la variant sud-africana, el segon a Espanya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que s'ha detectat a Catalunya el primer cas de la variant sud-africana, el segon a Espanya. Es tracta d'una persona de Barcelona que sembla que no té relació amb un viatge al país africà.

El cap del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Tomàs Pumarola ha assegurat que la variant anglesa s'ha detectat sobretot a l'àrea metropolitana, on està entre el 8 i el 12%. Des de Salut constaten que la introducció d'aquestes variants ja s'ha produït als països de l'entorn de Catalunya amb els que hi té relació. Aquestes dues soques, juntament amb la del Brasil, són més contagioses.

Dades a la baixa

Argimon afirma que fa tres setmanes que les dades van baixant, però, en un ritme lent del 2%."Aquests 3 últims dies s'accelerarà el descens tot i que seguim tenint la mateixa pressió assistencial als hospitals".

Albert Bosch, catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Barcelona assegura que: "Si tenim dos virus que competeixen, és fàcil anticipar que la soca britànica acabarà desplaçant l'original".

90% de residents vacunats

La sots-directora general de Promoció de la Salut Carmen Cabezas assegura que més d'un 90% de persones residents ja estan vacunades amb les primeres dosis i "esperem arribar a aquest percentatge de segones dosis en les setmanes vinents".

Noves restriccions

Argimon ha assegurat que les noves restriccions que s'anunciaran dijous de cara als dies vinents seran "de continuïtat", però ha reconegut que també hi haurà "petites obertures". Ha apuntat que la situació s'està analitzant en aquest moment i que la discussió continuarà durant tot el dia, amb una reunió del Procicat dijous i una posterior roda de premsa.

Ara bé, no ha volgut entrar en més detall per no donar un "bri d'esperança o tancar una porta" quan encara s'està analitzant què fer.