Enlaces accesibilidad

El Govern prepara una app per informar sobre l'afluència de gent als col·legis electorals

Per
L'objectiu de l'aplicació és evitar aglomeracions
L'objectiu de l'aplicació és evitar aglomeracions

El Govern està enllestint una aplicació mòbil per poder saber en temps real l'ocupació dels col·legis electorals. Segons ha explicat el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, permetrà veure si el col·legi electoral on l'usuari ha d'anar a votar està ple o buit i poder triar així quina és la millor hora per anar-hi.

Hi haurà unes pestanyes de color verd, taronja i vermell que indicaran el percentatge d'ocupació.

126 punts de votació nous

L'objectiu de l'aplicació és evitar aglomeracions i que es puguin garantir les mesures de seguretat per evitar contagis de la covid-19. "Malgrat la complexitat que suposa celebrar unes eleccions en plena pandèmia, han de ser una oportunitat per implementar totes aquelles eines que ens ajudin a ser més transparents", ha dit el conseller Solé.

Consulta el teu col·legi electoral

L'app també permetrà als ciutadans consultar a quin col·legi els toca anar a votar, ja que s'han canviat alguns dels espais perquè siguin més amples i ben ventilats. A Barcelona hi haurà 126 punts de votació nous i s'incorporen mercats i pavellons esportius com a col·legis electorals per garantir el compliment de les mesures sanitàries.

Mesures de seguretat

L'aplicació es podrà descarregar cinc dies abans i s'emmarca en les mesures de seguretat que s'han establert contra la Covid.

Als col·legis electorals, les cues es faran al carrer, i s'anirà entrant d'un en un per votar. S'han previst locals amplis, que estaran ventilats en tot moment. També hi haurà circuits de sentit únic, per evitar l'encreuament de persones.

Tothom haurà de portar la mascareta en tot moment. Caldrà respectar la distància mínima d'un metre i mig i fer ús del gel hidroalcohòlic. A més, es recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions.

També s'estableixen franges per votar per minimitzar el risc de contagi:

- De 9 del matí a les 12 del migdia: col·lectius de risc.

- De 12 a 7 del vespre: població en general.

- De 7 a 8 del vespre: persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.