Enlaces accesibilidad
Eleccions catalanes

Illa deixa Sanitat "amb molta pena" per anar "on pugui ser més útil"

  • El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest dimarts al rei Felip VI els canvis a l'executiu
  • La presa de possessió del seu successor en el càrrec tindrà lloc el dimecres en el Palau de la Zarzuela
  • Salvador Illa és "el pitjor ministre de sanitat de la UE", segons ERC

Per
Salvador Illa deixa Sanitat assegurant que en la nova etapa "donaré el millor de mi"
Salvador Illa deixa Sanitat assegurant que en la nova etapa "donaré el millor de mi"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixa aquest dimarts el Ministeri per a centrar-se en la campanya de les eleccions catalanes. En una compareixença deprés del seu darrer Consell de Ministres, ha assegurat que abandona el càrrec "amb molta pena", però amb "l'honor d'haver servit a tots els espanyols". Ha destacat, però, la seva intenció de continuar donant el millor de si mateix "on pugui ser més útil" i per a "derrotar tots junts a aquest virus". Ha recordat que se'n va de Madrid, "que és una ciutat fantàstica, deixant a molts amics, dins del Govern per descomptat, però també fora". En la seva marxa diu que s'emporta amb ell "a totes les famílies que han patit o continuen patint la malaltia i a tots els que han perdut a un ser estimat".

Salvador Illa s'acomiada del Ministeri de Sanitat assegurant que marxa "amb molta pena"

Sánchez comunica els canvis a Felip VI

El president del Govern, Pedro Sánchez, donarà a conèixer aquesta tarda el seu relleu al capdavant del departament després de comunicar els canvis a l'executiu al rei Felip VI. Illa abandona el càrrec uns dies abans de començar la campanya electoral a Catalunya, després que es conegués la seva candidatura a la presidència de la Generalitat pel PSC. La decisió ha motivat una allau de crítiques per part dels partits en l'oposició en produir-se en plena tercera onada de la pandèmia.

Darias es perfila com a relleu de Illa al capdavant de Sanitat

Salvador Illa ha participat abans de deixar el càrrec del seu últim Consell de Ministres. Dimecres, segons ha informat Moncloa, tindrà lloc en el Palau de la Zarzuela la presa de possessió davant al rei del nou titular del departament, que tot apunta que serà actual ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

En un dels darrers actes com a ministre, Illa acompanyava al president del Govern, Pedro Sánchez, visitant l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Acompanyats per la directora d'aquest organisme, María Jesús Lamas, Sánchez destacava davant dels funcionaris i treballadors de l'Agència "el gran repte" que Ila té ara per davant com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Miquel Iceta assumirà la cartera de Política Territorial

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, és la persona que assumirà la cartera vacant que deixa Darias. Aquest mateix dimarts, el número 3 del PSC per Barcelona, Ramon Espadaler, donava ja per fet el nomenament d'Iceta com a nou titular de Política Territorial. “Em sembla que ja està confirmat”, apuntava. Tot i que advertia que encara no l’havia “felicitat personalment” assegurava que el veu “feliç” i destacava que Iceta és una persona amb “una gran empatia” que li farà falta ara a Madrid.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s'ha mostrat escèptica amb la possible entrada del primer secretari del PSC a l'executiu espanyol. En aquest sentit, ha desitjat que si finalment és ministre, Iceta "tingui més èxits" que Illa en "assolir les demandes de Catalunya". La resta de partits, especialment ERC, també han denunciat la finalitat electoral del recanvi.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, espera que Iceta tingui més èxits com a ministre que Illa en "assolir les demandes de Catalunya"