Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Jaume Padrós: "Proposo un confinament domiciliari curt i estricte per baixar les dades"

  • El president del Col·legi de Metges de Barcelona assegura que aquestes eleccions no es produiran en les condicions necessàries
  • Es pronostica que les UCI estarán al màxim en les setmanes vinents
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Jaume Padros: "Aquesta onada s'assembla més a la primera que a la segona"

El president del Col·legi de Metges de Barcelona Jaume Padrós assegura que Galícia i el País Basc, van votar en pandèmia, però "la situació sanitària no era la que tenim ara ni la que tindrem en les setmanes vinents". Els sanitaris es troben preocupats pel fet que aquesta tercera onada va començar pràcticament enganxada a la segona sense haver baixat el nombre de contagis.

Confinament curt i intens

Padros creu que el més intel·ligent per tombar la corba i les males dades seria un confinament curt i estricte com va proposar l'OMS als governs en el seu moment. Assegura que els professionals sanitaris estan desbordats i la situació sanitària en les setmanes vinents empitjorarà. L'estat de cansament físic i psicològic dels professionals és important.

Pressió hospitalària a les UCI

Les UCI ara per ara encara tenen marge d'actuació, però les altres afeccions no urgents han quedat paralitzades. Aquesta onada s'assembla més a la primera per la quantitat d'ingressats a les UCI i la pressió hospitalària latent.

Ajuts econòmics

Padrós afirma que és evident que cal restringir més la mobilitat i que qualsevol mesura ha d'anar acompanyada d'accions per ajudar les persones i els sectors afectats.