Enlaces accesibilidad
Covid-19

Salut confirma 17 casos de la soca britànica a Catalunya

  • El secretari de Salut Pública reconeix que “això anirà a més”
  • 4 hospitals catalans s’encarreguen de la seqüenciació de la nova variant analitzant un 10% dels positius

Per
El Govern es mostra preocupat per l'alta transmissibilitat de la variant britànica del virus
El Govern es mostra preocupat per l'alta transmissibilitat de la variant britànica del virus

Els serveis de salut de Catalunya han detectat 17 casos de la variant britànica de la Covid-19 a Catalunya, després d’analitzar de forma aleatòria un 10% de persones positives del virus. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que la previsió és que "això anirà creixent". Ha reconegut que aquesta nova variant el "preocupa" perquè si és més transmissible hi haurà més casos i això derivarà en més malalts greus que poden acabar ingressant en una UCI.

Estudi del 10% dels positius per detectar la nova variant

Per tal de poder fer una vigilància més acurada, Vall d'Hebron, l'Hospital Clínic, l'Hospital Germans Trias i Pujol i el de Bellvitge s’encarregaran de l’estudi de seqüenciació més precís, que ha començat amb l'anàlisi aleatòria d'un 10% de casos positius arreu del territori, uns 350 diaris. D'aquesta manera es pretén fer una vigilància i monitorització "més avançada" de la que s'estava fent fins ara.Segons la seva opinió, "tindrem molts més positius" a Catalunya de la variant britànica de la SARS-CoV-2, que "preocupa" molt els experts, per la seva alta transmissibilitat,  ha considerat.

Argimon partidari d'avançar el toc de queda

D'altra banda, el secretari de Salut Pública ha apuntat que "estaria bé" que s'avancés el toc de queda a les 20.00 hores en lloc de les 22.00 hores actual. per a restringir la mobilitat de les persones. Tot i això, ha indicat que tampoc canviaria molt l'actual situació perquè en aquestes dues hores la major part de les persones el que sol fer és sopar i ja estar a casa.