Enlaces accesibilidad

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

  • Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana
  • El sector de la restauració rep amb sorpresa la noticia de l'allargament

Per
El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents

El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents a partir del 25 de gener. Entre les limitacions que s’allarguen destaca el confinament municipal i de l’obertura dels comerços durant els caps de setmana. Les mesures, que estan vigents amb la nova pròrroga fins al 7 de febrer, també inclouen la limitació horària de la restauració, el tancament dels centres comercials i dels establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos.

El propi secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha indicat aquest dimecres que el confinament municipal seguiria, tot i que l'alcaldessa de Barcelona havia demanat que fos metropolità i batlles de localitats petites havien reclamat que fos comarcal. Els indicadors de la covid van a la baixa però no és així amb les hospitalitzacions i els crítics.

El Gremi de Restauració lamenta que no hi hagi "cap pla" de suport

Bars, restaurants i gimnasos han rebut amb sorpresa la notícia que el Govern pretén allargar dues setmanes més les restriccions vigents contra la pandèmia i denuncien que una vegada més “no en sabien res”. El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, lamenta que "fa mesos" que els governs "demanen sacrificis sense cap mena de suport" i "no tenen cap pla" de suport per evitar la desaparició d'empreses.

Per al seva banda, el president de l'associació d'empreses de clubs catalans de fitness, August Tarragó, ha dit que el sector està "tocat de mort" perquè des del 14 de març han estat un 68,45% dels dies tancats o amb un "tancament encobert". Tarragó ha demanat una "taula sectorial per plantejar millor solucions" i ha recordat que els gimnasos han estat tancats 220 dies dels 330 dies que han passat des del primer estat d'alarma.

REUNIONS DE FINS A 6 PERSONES

La nova pròrroga entra en vigor el proper dilluns 25 de gener i inclou totes les mesures que estan en vigor des del 7 de gener.

Pel que fa a les reunions familiars i socials, segueixen permeses "sempre que no se superin les sis persones, llevat que siguin convivents, i no superin la confluència de més de dos bombolles de convivència".En aquest sentit, el Govern recomana que aquestes trobades, si són en espais tancats, "es limitin tant com sigui possible i, en qualsevol cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat".

COMERÇ I RESTAURACIÓ

Seguiran tancats els comerços no essencials de més de 400 metres quadrats i els centres comercials, mentre que els més petits només podran obrir de dilluns a divendres i es manté la limitació d'aforament a l'30%. No podran obrir entre les 21 i les 6 hores, excepte les activitats culturals (fins a les 22 hores), i els restaurants (fins a les 22 hores per recollir comandes al local i fins a les 23 hores per a servei a domicili).

ESPORT, CULTURA POPULAR I EXTRAESCOLARS

També seguiran tancats els equipaments esportius que estiguin en espais tancats, a excepció de les piscines, i les activitats extraescolars infantils estan limitades "a aquelles que es realitzen en el centre escolar i en què participen exclusivament alumnes de el grup bombolla definit per a l'activitat lectiva ". Així mateix, continuen suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloent les esportives, i estan ajornats les competicions esportives "a excepció de les oficials d'àmbit estatal, internacional i professional", en què no hi podrà haver públic.

D’altra banda, també segueix suspesa l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per les persones que resideixen a la zona.