Enlaces accesibilidad

'Adú' 'Las niñas' i 'Akelarre' lideren les nominacions als premis Goya 2021

  • 'Sentimental', de Cesc Gay, 'My mexican Bretzel', de Núria Giménez i 'Nieva en Benidorm', d'Isabel Coixet opten a premis
  • La 35 edició dels guardons del cinema espanyol se celebrarà el pròxim 6 de març a Màlaga

Per
Antonio Banderas i María Casado presentaran la cerimònia, que tindrà lloc a Màlaga el 6 de març

La coproducció catalana 'Adú', dirigida per Salvador Calvo, lidera la cursa a la 35a edició dels Premis Goya amb 13 nominacions. La segueixen la també coproducció catalana 'Las niñas', de Pilar Palomero, i 'Akelarre', de Pablo Agüero, que optaran a 9 estatuetes cadascuna.

Millor pel·lícula

'La boda de Rosa' (8), de Icíar Bollaín, 'Black Beach' (6), 'Ane' (5) i 'Sentimental' (5) completen les primeres posicions. 'Adú', 'Ane', 'La boda de Rosa', 'Las niñas' i 'Sentimental' aspiren a l'estatueta a millor pel·lícula.

L'Acadèmia de Cinema ha retirat una nominació a 'Adú' per repetir-se el mateix equip en dos de les nominacions de la categoria de Millors Efectes Especials -tant Míriam Piquer com Raúl Romanillos estaven nominats per aquesta cinta i per 'Històries lamentables'-. 'Adú' per tant, ha perdut la nominació a l'ésser d'entre ambdues la cinta que comptava amb menys vots i queda en 13 nominacions. 'Orígens secrets' ha estat la beneficiada en aquesta categoria i, en sumar una nova nominació, finalment optarà a tres guardons en la pròxima gala.

'Adú', dirigida per Salvador Calvo, lidera amb 14 nominacions

'Adú', dirigida per Salvador Calvo, lidera amb 14 nominacions

Millor direcció novell

Salvador Calvo, Juanma Bajo Uloa, Iciar Bollain i Isabel Coixet competiran per al Goya a millor direcció. Els directors David Pérez Sañudo, Bernabé Rico, Pilar Palomero i Nuria Giménez Lorang són els candidats a millor direcció novell.

'Las niñas' de Pilar Palomero opta a 9 estatuetes

'Las niñas' de Pilar Palomero opta a 9 estatuetes

Millor actriu i actor protagonista

Les nominades a millor actriu protagonista són Amaia Aberasturi pel seu paper a 'Akelarre', Patricia López Arnaiz per 'Ane', Kiti Mánver per 'El inconveniente' i Candela Peña per 'La boda de Rosa'. Quant a l'estatueta de millor actor, hi aspiren Mario Casas per 'No matarás', Javier Cámara per 'Sentimental', Ernesto Alterio per 'Un mundo normal' i David Verdaguer per 'Uno para todos'.

Una gala 'especial'

La lectura dels nominats als Goya l'han fet l'actor Dani Rovira i la cantant Ana Belén. L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha assegurat que es farà una gala "especial" i "responsable", amb un aforament limitat als nominats. Antonio Banderas i María Casado presentaran la cerimònia, que tindrà lloc al teatre Soho de Màlaga el 6 de març. L'únic premi que ja és segur serà el que rebrà l'actriu Ángela Molina, Goya d'Honor 2021.