Enlaces accesibilidad

Salvador Illa descarta el confinament domiciliari per derrotar "la tercera onada" de la covid-19

  • El ministre de Salut es mostra obert a revisar la franja horària del toc de queda nocturn
  • Salvador Illa considera "òptim" el ritme de vacunació i confia arribar al 70% de vacunats a l'estiu

Es desmarca de l'ajornament de les eleccions catalanes i diu estar centrat "al 101%" en la pandèmia

Per
Salvador Illa considera "òptim" el ritme de vacunació a Espanya
Salvador Illa considera "òptim" el ritme de vacunació a Espanya

No hi haurà confinament domiciliari per frenar la tercera onada de la pandèmia. Això és el que ha assegurat Salvador Illa, en roda de premsa des de la Delegació del Govern a Barcelona. El ministre de Sanitat considera que els instruments utilitzats fins ara són suficients per doblegar nova onada de casos. "Com ja vam fer amb la segona", ha afegit.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, sí que s'ha mostrat obert a "revisar la franja horària" del confinament nocturn, com li han demanat diverses Comunitats Autònomes. Si s'ha de revisar, ha dit, el govern ho farà "parlant amb tothom" i "amb les màximes garanties jurídiques".

"Velocitat òptima de vacunació"

Salvador Illa s'ha mostrat molt satisfet amb el ritme de vacunació a Espanya. Assegura que som el novè país del món en vacunació i un dels primers de la Unió Europea". Després d'un inici complicat, ha destacat que el 70% de les dosis rebudes ja han estat subministrades, que "el ritme de vacunació és òptim" i que s'ha assolit "velocitat de creuer". Ha insistit que l'objectiu és vacunar el 70% dels ciutadans abans de l'estiu.

Evita la polèmica per l'ajornament del 14-F

El cap de llista del PSC a les eleccions al Parlament i ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha volgut desvincular-se del nou calendari electoral a Catalunya i del debat que ha derivat en un ajornament del 14-F: "La data correspon als partits i no hi poso matisos", ha dit. A més, ha insistit que ara mateix està "centrat al 101% en el virus".

El ministre també ha avançat que s'estan "ultimant els convenis i documents jurídics per poder subministrar vacunes a Andorra en exercici de la solidaritat amb les vacunes que Espanya ha pogut adquirir". Ha explicat que durant la setmana vinent es concretarà com es duu a terme aquesta col·laboració.