Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Dr.Robert Güerri: "Calen noves mesures, com abans i més contundents, millor"

  • El coordinador de la unitat Covid19 de l’Hospital del Mar alerta que estem davant d’una emergència sanitària
  • Güerri aposta per una vacunació massiva com a única solució
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Por
Dr.Robert Güerri: "Calen noves mesures, com abans i més contundents, millor"

El Dr. Robert Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, alerta que estem davant d’una “emergència sanitària” i avisa que anirà a pitjor si no s’actua a temps. Per aquest motiu, reclama noves mesures, més contundents i com més aviat millor per mirar de controlar la pandèmia.

L’impacte de la soca britànica

El coordinador de la unitat COVID-19 de l'Hospital del Mar explica que la presència de la variant britànica a Catalunya complica la situació perquè es transmet de manera més ràpida i efectiva. Creu essencial frenar la seva propagació i per això veu necessari i urgent mesures que interrompin la interacció social.

Aposta per una vacunació massiva

El Dr.Güerri ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha defensat que vacunar-se és l’única manera de solucionar aquesta crisi. També s’ha mostrat crític amb les administracions, creu que no s’ha triat una estratègia de vacunació efectiva, i que s’està fent d’una manera “erràtica”.

Més de 500 ingressats a les UCI

A Catalunya, la velocitat de contagi de la Covid19 ha pujat a 1,35 aquest divendres, tres centèsimes més que fa 24 hores. El risc de rebrot puja fins als 742 punts, i la incidència també s’incrementa. S’han declarat 4.216 nous casos i 509 persones estan ingressades a l’UCI per coronavirus.

Catalunya supera els 500 ingressats a les UCI

Catalunya supera els 500 ingressats a les UCI RTVE Catalunya