Enlaces accesibilidad

Preocupant situació als hospitals per l'increment sense fre d'ingressos

Es registren 122 morts a Catalunya en només 24 hores

Pere Aragonès assegura que la situació epidemiològica a Catalunya és "preocupant"

  • Divendres es decidirà si s'ajornen les eleccions del 14F

Per
Més de 2.500 ingressats i quasi 500 persones a l'UCI

Es registren 122 morts per la Covid-19 a Catalunya en només 24 hores. El risc de rebrot se situa ja pràcticament en els 700 punts i la velocitat de contagi escala fins a l'1,32, es confirmen 4.397 nous casos. L’augment sobtat de casos de Covid-19 als hospitals de Barcelona com el de Sant Pau o el del Mar ha fet que s’hagin hagut de desprogramar intervencions no urgents.

Dades Covid-19 - 14 de gener de 2021

Dades Covid-19 - 14 de gener de 2021

Situació epidemiològica angoixant

El president en funcions de la generalitat Pere Aragonès assegura que la situació epidemiològica a Catalunya és preocupant. La campanya de vacunació ha començat pels usuaris i treballadors de residències i el personal sanitari. "De mica en mica ens ha d'acostar a la immunitat de grup. Demanem a la població que vencin pors i es vacuni".

Les mesures actuals es prorroguen fins diumenge 24 de gener per l'empitjorament de les dades de la pandèmia. Així ho ha explicat Alba Vergés en roda de premsa: "Més de 2.500 persones ingressades en centres hospitalaris i gairebé 500 llits UCI a causa de la covid"

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que el creixement de les dades "no és exponencial" com era d'esperar.

Preocupació dels experts

A l'Hospital de Sant Pau han augmentat els ingressos per la Covid-19 en les últimes 24h. I el 70% de l'UCI està ocupada per pacients amb coronavirus. El Dr. Pere Domingo, coordinador Covid-19 del centre assegura que l'esgotament dels professionals dóna lloc a una "tempesta perfecta" en una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio4. Les xifres preocupants dels últims dies fan pensar que es podrien anar incrementant.

L'epidemiòleg Quique Bassat reconeix que estem lluny dels objectius de vacunació, però confia a agafar aviat "la velocitat de rodatge". Alerta que estem en un moment "molt crític" de la pandèmia i si les tendències no canvien en 3-4 dies, aposta per endurir les restriccions. Defensa, però, l'obertura de les escoles. Assegura que ens trobem en la pitjor pujada que hem experimentat en aquesta pandèmia i necessitem tombar la corba.

121 grups escolars confinats

Els grups escolars confinats per la covid-19 són 121, 102 més que aquest dimarts, segons les dades del Departament d'Educació. Representen el 0,17% del total. Hi ha 4.594 persones confinades, 3.034 més que en el darrer balanç: 4.210 alumnes, 374 docents i personal d'administració i serveis i 10 de personal extern.

Eleccions del 14F en dubte

El Departament de Salut calcula que s'arribarà al pic de pressió assistencial a les UCI pocs dies abans del 14 de febrer, data en què estan previstes les eleccions catalanes. Unes previsions dolentes que estan a mans dels grups polítics, que aquest divendres tenen previst reunir-se al Parlament per prendre una decisió.