Enlaces accesibilidad

Comença la Marató de Donants de Sang 2021

  • La campanya de donació s'estendrà fins al 15 de gener
  • L'objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang

Per
L'objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang

El Banc de Sang, com acostuma a passar cada any després de les festes de Nadal, necessita existències. La Marató de Donació de Sang 2021 ha començat aquest divendres al matí. Es tracta de la campanya de donació més gran que es fa cada any i que, aquest 2021, s'estendrà fins al 15 de gener.

L'objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i augmentar les reserves després de Nadal, quan les donacions han baixat un 25 %. De moment, més de 6.000 persones s'han apuntat per donar sang durant la setmana de la marató.

La vuitena edició de la Marató de Donants de Sang es durà a terme als principals hospitals catalans i punts de donació específics de diferents ciutats. La inauguració oficial s'ha dut a terme a Barcelona amb la presència de la consellera de Salut, Alba Vergés, i representants de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Creu Roja i el Banc de Sang.

Vuitena edició de la Marató de Donants de Sang

La Covid-19 dificulta aquesta edició

A diferència d'edicions passades, aquesta convocatòria es troba amb les dificultats que planteja a la seguretat sanitària la pandèmia de la Covid-19. Per adaptar-la a la nova situació s'ha renunciat a activitats que congregaven molta gent, s'ha implantat la reserva prèvia i s'han ampliat els horaris de donació. Les donacions es poden fer als principals hospitals de Catalunya, i punts específics com el Portal Eixample, a Barcelona, al Teatre Municipal de Girona o el Palau de Congressos de Tarragona. Cal recordar que haver passat la Covid o haver-se vacunat no és impediment per fer una donació de sang.

"Donar sang és una altra pel·lícula"

Aquest any, l'espot de promoció està ambientat en el cinema. Els participants podran reservar una butaca, a través del web habilitat i creuar la catifa vermella per accedir a la sala de donació, on trobaran crispetes. El lema de la marató: "Donar sang és una altra pel·lícula".

Coneix els punts de donació de sang: ​https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/