Enlaces accesibilidad

11 detinguts en l'operació més important a Espanya contra el tràfic de drogues sintètiques

  • La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut 11 persones de diferents nacionalitats
  • La banda disposava de dos laboratoris i un centre d'emmagatzematge de la droga a Barcelona

Per
11 detinguts de la principal organització criminal internacional de drogues sintètiques

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desarticulat la principal organització criminal internacional encarregada d'elaborar i subministrar la major part de drogues sintètiques que es consumeixen a Espanya, que estava establerta a Barcelona, Màlaga i Eivissa. La investigació ha conclòs amb la confiscació més gran de drogues sintètiques de la història d'Espanya i la segona d'Europa dels darrers 20 anys. S'han intervingut:

  • 827.000 pastilles d'MDMA (200 quilos)
  • 76 quilos de sulfat d'amfetamina
  • 39,5 quilograms de cristall
  • 217 litres d'amfetamina líquida per produir 738 quilos de sulfat
  • 310 quilograms d'haixix
  • 89 quilograms de marihuana
  • 2.000 dosis d'LSD
  • 1,65 quilos de cocaïna rosa.

Durant l'operació, que rep el nom de "Latrans-Gira-sol-Muhlberg" també s'han decomissat 126 litres d'àcid sulfúric, 6 litres d'àcid clorhídric, tres litres d'acetona, 20 quilos de substància de tall i 25 litres de diversos líquids precursors per a la fabricació de diverses drogues de síntesi.

Seu central i laboratoris a Barcelona

L'organització criminal estava establerta a Barcelona, ​​on tenia la seva seu central d'operacions i els dos laboratoris de fabricació de la droga. Des de Barcelona emmagatzemaven la droga que arribava d'Holanda i també era el punt d'inici de la seva distribució per Espanya.

11 detinguts en l'operació més important a Espanya contra el tràfic de drogues sintètiques

Per finançar la droga sintètica que procedia d'Holanda, tant en format pastilles MDMA com a amfetamina líquida per a la seva fabricació en els laboratoris clandestins de Barcelona, enviaven grans quantitats d'haixix i marihuana, procedents de Màlaga i de Barcelona, ​​per a la posterior venda a Holanda i al Regne Unit.

L'haixix i la marihuana la transportaven en transformadors elèctrics trifàsics manipulats amb cotxes clàssics. Aquests transformadors disposaven d'un doble fons amb capacitat per traslladar centenars de quilos de droga en cada viatge i estaven dotats d'un sofisticat sistema d'obertura elèctric-hidràulic per amagar la droga.

Un cop lliurats a Holanda els fardells d'haixix o les bosses envasades al buit amb marihuana, aprofitaven el viatge de tornada d'aquests mateixos transformadors per transportar la droga sintètica a Espanya.

Quan la droga arribava a Espanya la processaven. Tenien "cuiners", persones expertes en fer els diferents component químics per obtenir la droga final, sulfat d'amfetamina "speed", metamfetamina o MDMA-, un procés que es feia en dos laboratoris de Barcelona.

Tenien cuiners, persones expertes en fer els diferents component químics per obtenir la droga final

Les seves xarxes principals per al trànsit de les diferents substàncies es localitzaven a Eivissa, Màlaga i Barcelona, ​​on l'organització comptava amb habitatges logístics des de les que distribuïen la droga a altres punts d'Espanya fent servir per a aquest objectiu cotxes de lloguer i vehicles amb doble fons, amb els quals podien moure la substància estupefaent sintètica sense ser detectats. L'organització feia servir terminals mòbils de missatgeria xifrada per comunicar-se, amb dispositius xifrats de telèfon i proveïts d'un botó de pànic davant l'adversitat que els suposaria que els seus terminals mòbils fossin intervinguts.