Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

Salut incorpora el personal sanitari com a grup prioritari de vacunació

  • Els professionals sanitaris es vacunen "en paral·lel" a la campanya a residències
  • El Govern reconeix que no s’han complert les previsions i també s’administraran dosis els festius
  • Vergés diu que es vol "maximitzar" la capacitat de vacunació

Per
Comença la vacunació contra la covid-19 als hospitals catalans

El Departament de Salut ha començat a vacunar els professionals sanitaris contra la covid-19, juntament amb les residències. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, després de reconèixer que no s’han complert les previsions i només s’han administrat 8.300 dosis de les 60 mil que reben cada dilluns.

Alba Vergés anuncia que es començaran a vacunar els professionals sanitaris

L'objectiu és poder inocular 748 mil dosis de vacuna en 3 mesos

A centres com l'Hospital Vall d'Hebron o l'Hospital del Mar ja s'ha començat a administrar vacunes als professionals. Entre els primers a sumar-se al nou pla també hi ha el personal de l'Hospital Sant Pau, al Trueta de Girona i al Joan XXIII de Tarragona. La consellera de Salut ha explicat que s'ha pres la decisió per "maximitzar" la capacitat de vacunació.

Ha assegurat que es farà "un esforç més" i es vacunarà cada dia, també els festius. Segons ha apuntat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha pres aquesta decisió per reforçar aquest "grup essencial" però ha dit que no s'oblidarà que les residències són "la prioritat".

Retard en la campanya de vacunació

Pel que fa a l'endarreriment en la vacunació, que Salut va atribuir a retards en l'arribada de neveres i a l'autorització per part de els persones residents i les seves famílies, Argimon ha dit que aquests últims dies "potser estem tots massa nerviosos".

Dr. Josep Maria Argimon assegura que les 250 neveres que tenen són suficients per a la primera etapa

"Això és una carrera de fons, una marató", ha explicat, i ha dit que la campanya de vacunació "ha de durar 365 dies i de moment en portem només 4". En aquest sentit, ha dit que de moment es va "agafant ritme" i "escalfant" per arribar als objectius marcats.

Les infermeres asseguren que així tampoc es resoldrà el retard

El col·legi d’infermeria defensa que la manca d’efectius no és el que ha provocat l’alentiment en la vacunació contra la Covid-19. Afirmen que si s’hagués comptat amb les infermeres en la planificació, ara no caldria que els equips assignats allarguessin les jornades ni treballessin festius. Recorden que vacunar és competència del personal infermer i insisteixen que on s’ha de buscar el retard és en els problemes logístics de congeladors o els mateixos consentiments de les famílies dels residents.