Enlaces accesibilidad

Fotogaleria del 2020, més enllà de la covid-19

Per

Més enllà de la pandèmia

anterior siguiente
13 Fotos 1 / 13 ver a toda pantalla
  • 2020, més enllà de la pandèmia - Explosió IQOXE

    14-G | EXPLOSIÓ A L'EMPRESA IQOXE

    L'explosió d'un reactor de l'empresa química IQOXE (La Canonja) causa la mort a dos treballadors i a un veí, que rep l'impacte d'un projectil al seu pis de Torreforta, a 2,5 Km de la planta. La inseguretat i la gestió de l'emergència desperten una onada d'indignació veïnal. Per primera vegada, hi ha una vaga general a la petroquímica. El jutjat manté una causa judicial oberta perquè hi veu indicis de diversos delictes.

  • 2020. més enllà de la pandèmia - Temporal Gloria

    20-G | DESTROSSES DEL TEMPORAL GLÒRIA

    El temporal Glòria deixa un rastre devastador a Catalunya, desbordant rius com la Tordera, el Ter o el Fluvià i provocant múltiples inundacions. Va tenir una especial afectació al Delta de l'Ebre, malmetent milers d'hectàrees d'arrossars i fent desaparèixer la Barra del Trabucador. El temporal també va esfondrar un pont de la línia de Rodalies entre Blanes i Malgrat de Mar.

Abans que ens arribés la pandèmia, l'any 2020 ja va començar ben mogudet. L'explosió d'una planta química de La Canonja o els devastadors efectes del temporal Glòria ens van fer sentir fràgils. La pandèmia va capgirar-ho tot. Però més enllà del virus, l'any ens deixa moments per tots els gustos.

Reivindicatius, com els que van protagonitzar els treballadors de les plantes de Nissan a Catalunya. La multinacional marxarà a finals de 2021 i les administracions busquen un pla industrial alternatiu que eviti la pèrdua de milers de llocs de treball. Des del punt de vista institucional destaquen la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat o la marxa del rei emèrit d'Espanya. Segurament, cap dels dos pensaven acabar d'aquesta manera l'any.

Dels tribunals hem destacat també altres notícies, com l'absolució de la cúpula d'Interior durant el 2017 -amb el Major Trapero al capdavant- o l'inici del judici dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils. I per sentenciat, el futur de Leo Messi lluny del Camp Nou. Això sembla si el futur president blaugrana no el convenç del contrari. La darrera imatge de l'any la volem dedicar a l'alegria de la Loteria de Nadal. Per segon any consecutiu, Reus va repartir la sort. Feliç 2021 a tots!