Enlaces accesibilidad
Primeres vacunes

Salut confia vacunar en 15 dies les residències verdes i vermelles

  • El Govern resta importància al retard en l’arribada de les 60 mil dosis de Pfizer
  • Aquest diumenge nou residències han encetat el pla de vacunació

Per
1.600 persones reben les primeres dosis de la vacuna de Pfizer a Catalunya

El departament de Salut confia amb vacunar en els propers 15 dies el màxim nombre de residències de Catalunya. El govern espera que el retard logístic en l'arribada de les 60.000 vacunes que havia d'entregar Pfizer no afectarà els plans de vacunació. De fet, ja preveuen les injeccions entre els dimarts i els dissabtes i reserven els dilluns com a dia per acabar de fixar agendes i assegurar que les vacunes arriben a Catalunya".

Es comença amb les residències verdes i taronges

Com ja s’ha començat a fer des d’aquest diumenge, el pla preveu estendre en aquests 15 dies les vacunacions a totes les residències verdes i taronges. En les vermelles, les que tingui un brot, parlarem amb els companys de vigilància epidemiològica per veure quina és la millor solució” segons ha explicat la subdirectora general de Promoció de Salut, Carmen Cabezas en declaracions a Catalunya Ràdio.

La primera fase hauria d’estar llesta abans de Setmana Santa

A finals de març, Salut confia tenir vacunats els usuaris de residències, els sanitaris i també la gent gran molt dependent o amb discapacitats severes. A partir de març, el protocol estableix que s'iniciaria la vacunació a la gent gran – amb una estratègia similar a la que se segueix per la grip- i després de l'estiu es vacunarà la població general. Cabezas ha indicat que la immunitat de grup es podrà assolir si hi ha un 80% de vacunats, una xifra que no preveu fins a finals d'any.

Les primeres nou residències vacunades

El pla de vacunació contra la Covid-19 ha arrencat aquest diumenge a Catalunya amb les primeres dosis de la vacuna Pfizer injectades sobre prop de 1600 persones a nou residències de les diferents regions sanitàries.

Formulari de consentiment per la vacunació contra la Covid-19

Formulari de consentiment per la vacunació contra la Covid-19

La primera a vacunar-se a tot Catalunya ha estat la Josefa de Perez, de 89 anys, a la Feixa Llarga de l’Hospitalet del Llobregat. Ja per la tarda, s’han començat a injectar les primeres dosis a altres demarcacions com en el cas de la Teresa Soria, al Camp de Tarragona a la residència de la Mercè de Tarragona. La Leocàdia Peña, de 85 anys, ha estat la primera resident de l'Alt Pirineu i Aran,  concretament a la Residència Nostra Senyora de Ribera Pobla de Segur. La Milagros Garcia, de 79 anys, rebia la vacuna a la residència Balafia I de Lleida. La Milagros es mostrava "contenta i feliç" i ha animat a tota la població a vacunar-se, ja que "això va per llarg".