Enlaces accesibilidad
Loteria de Nadal 2020

La Grossa de Nadal, el 72.897, deixa 240 milions a Reus

  • La majoria de les sèries s'han venut a l'empresa Indústries Teixidó de Riudecols
  • S'ha repartit integrament entre els 440 treballadors de l'empresa
  • Un dècim s'ha venut al barri de Bonavista de Tarragona
  • Comprova el teu dècim al cercador de premis de RTVE i comenta el sorteig amb el hastag #Lotería RTVE

Per
Alegria a Reus després de repartir la grossa de Nadal

L'administració 'La Pastoreta' de Reus reparteix 60 sèries de La Grossa de Nadal, 72.897, el que equival a 240 milions d'euros (400 mil el dècim). Bona part de les sèries, 50, s'han repartit entre els 440 treballadors de l'empresa Industries Teixidó de Riudecols, a Tarragona a través del Comitè d'Empresa.

Els propietaris de 'La Pastoreta' de Reus on ha tocat la Grossa de Nadal

Els propietaris de 'La Pastoreta' de Reus on ha tocat la Grossa de Nadal

L'empresa comprava cada any, però mai el mateix número

Els treballadors de la indústria d'automoció Teixidó, amb seu social a Reus però amb fàbrica a Riudecols (Tarragona), s'han repartit unes 50 sèries de l'72.897, premiat amb el primer premi de la Rifa Extraordinaria de Nadal, amb el que haurien guanyat uns 200 milions d'euros.

Segons Carmen Perales, esposa del propietari de l'administració de loteria La Pastoreta de Reus, Òscar Bausá, l'empresa comprava cada any la loteria de Nadal al seu despatx, encara que mai el mateix número. Ha afegit, per cert, que a alguns dels treballadors ja els va tocar l'any passat part de la Grossa que també va tocar a Reus. Perales ha dit que "la majoria dels dècims" se'ls va emportar l'empresa i que una petita part dels 600 dècims venuts van ser distribuïts per finestreta.

La propietaria també ha presumit que la seva administració dóna molts premis perquè té una penya de travesses, que, a força de càlculs estadístics i matemàtics, encerten molt i el 14 de març, just el dia en què es va decretar el primer estat d'alarma a Espanya , van aconseguir un premi d'1,5 milions en un ple a l'15 de la quiniela.

La Grossa de Nadal deixa 240 milions a Reus

La Grossa de Nadal deixa 240 milions a Reus

Reus ja va repartir la Grossa l'any passat

Es dóna la circumstància que en aquesta mateixa ciutat es va repartir l'any passat part de la Grossa a través del centre aragonès el Cachirulo de Reus, que va repartir 320 milions. Aquest any els 600 dècims agraciats amb la Grossa han estat venuts a l'administració de loteria número 6 de Reus, situada a la plaça de la Pastoreta número 6.

Un dècim de la Grossa a Tarragona

Un dècim del 72.897 ha estat venut a l'administració de loteria número 10 de Bonavista (Tarragona), situada a la plaça de la Constitució número 15 d'aquesta localitat, a prop de Reus. Tarragona és una de les províncies espanyoles on menys ha tocat la grossa en la història de la loteria de Nadal, però ja ha pessigat parts importants del primer premi en dos anys consecutius.

Cauen les vendes un 11% per la pandèmia

Les vendes del Sorteig de Nadal de 2020 han caigut un 11 per cent a causa de la pandèmia sanitària. En total, s'han venut 2.582 milions d'euros, segons ha confirmat el president de Loteries i Apostes de l'Estat, Jesús Horta.

"Sense que ens satisfaci la xifra, podem considerar-la digna", ha admès Horta en una entrevista a TVE en què ha reconegut les conseqüències de la crisi sanitària en els resultats de la companyia. "Loteries s'ha ressentit en tots els nivells, ja que es ven menys i es tindrà molt menys marge de benefici i s'ha ressentit igualment a nivell de punts de venda", ha indicat el president de la LAE.

Pel que fa al Sorteig de Nadal, ha reconegut que "donades les previsions, la il·lusió que ha generat la campanya publicitària basada en valors i l'esforç" ha influït en el resultat final de les vendes.