Enlaces accesibilidad

Arriben les primeres 5.800 dosis de vacuna Moderna a Catalunya

  • Seria la segona vacuna que s'administrarà contra la Covid
  • Es començarà a administrar als hospitals d'Amposta, Mataró, Manresa i Sant Joan de Déu
  • La UE ha comprat 160 milions de dosis per aquest 2021

Per
La vacuna de Moderna començarà a administrar-se als hospitals d'Amposta, Mataró, Manresa i Sant Joan de Déu

Les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna ja han arribat a Catalunya i s'administraran exclusivament entre els professionals sanitaris dels hospitals d'Amposta, Manresa, Mataró i Sant Joan de Déu. Aquest segon vaccí s'administrarà en paral·lel al de Pfizer-BioNTech i s'espera que d'aquí dues setmanes n'arribin 8.000 dosis més. Segons Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública, el sistema sanitari català ja ha rebut 180.000 dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech que suposa unes 60.000 per setmana, encara que no se subministren totes.

Més fàcils d'administrar

Els laboratoris Moderna confien que la seva vacuna, que té una eficàcia del 94%, ofereixi una protecció de com a mínim un any, malgrat que és un termini que encara està en procés de verificació. El seu avantatge principal és que no calen ultracongeladors a 80 graus sota zero. Amb congeladors normals, a 20 graus sota zero, n'hi haurà prou i això facilitarà la seva distribució.

Majoritària acceptació entre els sanitaris

Argimon i la responsable del programa de vacunació a Catalunya, Carmen Cabezas, també han explicat que l'acceptació del vaccí entre els primers col·lectius a rebre'l està sent molt alta. El rebuig entre els sanitaris està per sota de l'1%, però és del 7 al 8%, entre el personal que treballa en residències. Cabezas ha assegurat que Salut s'està adreçant als col·lectius més escèptics per explicar-los el funcionament de la vacuna i, així, acabar amb les seves reticències.

vacuna Moderna

Ja han arribat les primeres 37.500 dosis de vacuna Moderna a Espanya

Segones dosis a les residències

Després de 21 dies, el proper dilluns, els sanitaris tornaran a la residència de Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, ja que està previst que comencin a administrar les segones dosis de la vacuna a les persones que la van rebre l'últim cap de setmana de desembre i es farà seguint el mateix ordre.

La vacuna i els seus efectes

Carmen Cabezas s'ha mostrat esperançada en disposar de la majoria de les dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech encarregades en les properes 12 setmanes. Els assajos mostren que aquest tractament és molt més efectiu que la vacuna de la grip, malgrat que encara és aviat per conèixer la durada de la protecció. Per la seva banda, Argimon s'ha mostrat preocupat per l'augment de casos que s'estan produint en els últims dies i que moltes persones poden veure el seu dret a vot coartat ja que les eleccions "no són l'escenari ideal en una situació de pandèmia".