Enlaces accesibilidad

La sèrie documental 'Megamix Brutal', a La 2

  • La sèrie explica la història de la discogràfica Max Music i és un reflex de la nostra societat a través de la música de ball
  • Dimecres 10 de juliol, a les 22:05h a La 2 s'emetran els tres capítols: 'La festa eterna', 'Dansa macabra' i 'L'últim ball'

Per
Dues persones amb maletins i els rètols Max Music
'Megamix Brutal' narra la història de la discogràfica Max Music

La 2 estrena la sèrie documental 'Megamix Brutal', que narra la insòlita història de Ricardo Campoy i Miguel Degà dos socis darrere del fenomen del megamix, els discos recopilatoris que van arrasar als anys 80 i 90. S'estrena dins del programa 'Documaster' a La 2 i a Catalunya es podrà veure en versió original, en català.

El 3 de setembre de 1998, l'empresari discogràfic Ricardo Campoy va patir un intent d'assassinat orquestrat pel seu ex soci, Miguel Degà. Dos amics íntims que van passar de compartir família i somnis a odiar-se sense remei. Com van arribar fins aquí?

Fragment de la sèrie 'Megamix Brutal'

Megamix Brutal

'Megamix Brutal' és una sèrie documental de tres episodis que narra la història de Max Music, una discogràfica que va néixer a principis de la dècada de 1980, quan la dictadura donava pas a la democràcia i les discoteques es convertien en el model d'oci ideal. Un relat que se centra en la relació d'amistat dels seus fundadors, dos joves apassionats per la música de ball decidits a triomfar a qualsevol preu.

Ricardo Campoy i Miguel Degà són els protagonistes d'aquesta aventura i els responsables, al costat dels primers discjòqueis que van sorgir a Espanya, de convertir el megamix, un subgènere musical construït a partir de trossos de cançons, en un producte discogràfic multimilionari amb sèries com Max Mix i Màquina Total i artistes com David Lyme i Rebeca.

'Megamix Brutal' és també un reflex de la nostra societat a través de la música de ball. Des de l'hedonista i utòpica festa dels vuitanta i les massives rutes dels noranta fins als fenòmens televisius dels primers dos mil. Tres dècades de festa i discoteques que han marcat la joventut de milions d'espanyols.

És una coproducció de RTVE Play i 3Cat en col·laboració amb Producciones del Barrio, compta amb la direcció de Rafa de los Arcos, guió d'Asier Ávila i locució de la mítica estrella de la radiofórmula dels 80 i 90, Fernandisco.

Fernandisco en un locutori amb un micro

Fernandisco, a càrrec de la locució 'Megamix Brutal'

RTVE Audio també estrena 'Megamix brutal, el pòdcast'

'Let's go to Sitges', 'Cherry Coke', 'Touch me', 'Ave María', 'Duro de pelar' o remixes dels Homes G són alguns dels temes que els oients poden rememorar en aquest pòdcast. Els seus dos primers episodis ja estan disponibles en RTVE Audio.

Alguns dels discjòqueis i productors musicals que van protagonitzar el fenomen espanyol dels megamixes parlen en primera persona en aquest pòdcast amb guió d'Asier Ávila i locució de Fernandisco. Ells són Toni Peret, Jordi Cubino, Mike Platinas, els germans Ten i Quique Tejada els qui repassen les seves trajectòries a través de la seva llista de grans cançons de la música disco dels anys 80 i 90 en aquest spin off de la sèrie de RTVE Play 'Megamix brutal'.

Al llarg de cinc episodis, a més d'acompanyar a aquests discjòqueis en el seu èxit en les pistes de ball, es descobrirà també com alguns temes van arribar a convertir-se en grans hits. El pòdcast complementa la sèrie documental 'Megamix Brutal'.