Enlaces accesibilidad
Conveni RTVE i UdL

RTVE i la UdL signen un conveni per supervisar les notícies generades per IA durant les eleccions del 12M

  • Els alumnes i professors de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL supervisaran notícies generades per IA
  • El conveni s’ha signat coincidint amb la 21a Setmana de la Comunicació i han fet una taula rodona per parlar de mitjans i universitats públiques

Por
Signatura del conveni a la seu de la UDL, apareixen a l'esquerra la vicerectora de Recerca de la UdL, Natàlia Alonso  i a la dreta, el director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo
La vicerectora de Recerca de la UdL, Natàlia Alonso i el director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo Premsa UdL

El director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo, i la vicerectora de Recerca de la UdL, Natàlia Alonso, han signat un conveni que permetrà al professorat i alumnat de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida (UdL) revisar les notícies generades amb Intel·ligència Artificial (IA) sobre els resultats de les eleccions del 12 de maig.

El director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo, ha destacat que la tecnologia “ens permet posar a l'abast l'elaboració d'informacions en llocs on seria molt difícil”.

L'objectiu del conveni és la ‘generació de continguts bilingües en català, afavorir la seva accessibilitat i tancar bretxes amb els territoris menys poblats’. L'acord de col·laboració estableix que assessoraran en la generació d'informacions en català i castellà, amb especial cobertura de poblacions de menys de 1.000 habitants.

L'acord de col·laboració té una vigència d'un any. Transcorregut aquest termini, les parts podran acordar una pròrroga per períodes anuals, fins a un màxim de quatre anys.

RTVE ja va fer servir aquest sistema amb intel·ligència artificial durant les últimes eleccions generals i municipals, només en castellà. Ara, la Universitat de Lleida revisarà el format de les notícies i la traducció al català.  

 

RTVE

anterior siguiente