Enlaces accesibilidad
Premis Roses de Sant Jordi

'20.000 especies de abejas' i 'Barbie', premis Roses de Sant Jordi de Cinematografia 2024

  • Les Roses de Sant Jordi s'atorguen per votació popular
  • Els guardons es lliuren el 24 d'abril al Teatre Coliseum de Barcelona en una gala presentada per Gemma Nierga i David Fernández

Per
Cartells promocionals de les pel·lícules premiades a les 'Roses de Sant Jordi'
Cartells promocionals de les pel·lícules premiades a les 'Roses de Sant Jordi' Comunicació - RTVE Catalunya

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2024 afegeixen al seu palmarès el veredicte de les Roses de Sant Jordi, que en aquesta 68a edició han recaigut en les pel·lícules '20.000 especies de abejas' i 'Barbie'.

'20.000 especies de abejas' ha obtingut la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola amb el qual tanca un brillant recorregut. Participada per RTVE, explica amb delicadesa la història de Cocó, una nena trans interpretada per Sofía Otero, que va ser reconeguda per la seva interpretació amb l'Os de plata del Festival Internacional de Cinema de Berlín. El film, òpera prima d'Estíbaliz Urresola, es va emportar la Bisnaga d'Or del Festival de Màlaga. També va rebre el premi a millor pel·lícula als Premis Forqué i als Premis Feroz, el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana als Premis Gaudí, i va aconseguir dos Premis Goya.

La Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a 'Barbie'. Protagonitzada per Margot Robbie i Ryan Gosling, la cinta dirigida per Greta Gerwig va ser un fenomen que va tenir repercussió mundial i que va fer tornar els espectadors a les sales.

Premis Sant Jordi de Cinematografia 2024

En aquesta 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 'La sociedad de la nieve', dirigida per Juan Antonio Bayona, ha estat considerada la millor pel·lícula espanyola. Carolina Yuste recollirà el premi a millor actriu espanyola per 'Saben aquell' i Alberto Ammann el premi a millor actor pel seu treball a 'Upon entry'. La cinta dirigida per Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez, i participada per RTVE ha estat considerada la millor òpera prima.

'Los asesinos de la luna', de Martin Scorsese, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera, i la seva protagonista, Lily Gladstone, ha estat considerada la millor actriu estrangera. Cilliam Murphy ha obtingut el guardó a millor actor estranger per la seva interpretació a 'Oppenheimer'.

El guardó a la Indústria Cinematogràfica ha recaigut enguany en l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA.

D'altra banda, els pròxims dies es farà públic el Premi d'Honor i el Premi a la Trajectòria, que completaran el palmarès de la 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia.

Gemma Nierga i David Fernández

Gemma Nierga i David Fernández presentaran la gala de la 68a edició dels Premis Sant Jordi

Els guardons es lliuraran el 24 d'abril en una gala al Teatre Coliseum de Barcelona, conduïda per Gemma Nierga i David Fernández

RTVE

anterior siguiente