Enlaces accesibilidad
8M

RTVE Catalunya, la televisió pública catalana amb més presència de dones als Informatius

  • Els Informatius de RTVE Catalunya registren un 40,4% de veus femenines
  •  En els darrers 15 anys s'ha produït un augment del 17,5% 

Per
Núria Roca, Laura Mesa, Sandra Castell i Aina Galduf són les cares de 'L'Informatiu'
Núria Roca, Laura Mesa, Sandra Castell i Aina Galduf són les cares de 'L'Informatiu' Josep Echaburu

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat un informe en què ha avaluat la presència de les dones en les televisions públiques de Catalunya durant els darrers 15 anys. Els Informatius de RTVE Catalunya són els que registren més presència de veus femenines, sobretot en els àmbits de cultura, comunicació, universitats i ensenyament.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha elaborat un informe per avaluar la presència de les dones en les televisions públiques catalanes durant el període 2008-2023. En els informatius televisius, RTVE Catalunya és la televisió on més intervencions de dones hi ha, amb un 40,4% de presència femenina, per sobre de Betevé i TV3.

L'augment de les intervencions femenines ha crescut sobretot en les intervencions sobre temes polítics, que partien d'un 13,9% i han arribat al 38%. En l'àmbit de cultura i comunicació, la veu de les dones s'ha duplicat i les dones representants de l'àmbit universitari i de l'ensenyament suposa un 60%. L'economia i el treball continuen sent els àmbits més masculinitzats. Dels 11 camps analitzats, la presència de les dones supera el 50% en quatre, i el 40% en cinc més.

RTVE

anterior siguiente