Enlaces accesibilidad
Noms propis

El director del Liceu, Valentí Oviedo, aquesta setmana a 'Noms propis'

  • Considera que l'òpera és l'art total. Ens explicarà com li agrada viatjar i agafar un avió per anar a veure òpera i tornar el mateix dia
  • Dissabte, 2 de març, a les 15h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Fotografia de Valentí Oviedo que es troba a les escales del passadís del Gran Teatre del Liceu
Valentí Oviedo, protagonista a 'Noms propis' RTVE CATALUNYA

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler parlarà amb Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Farem un recorregut per la seva trajectòria que va des dels seus inicis com a gestor cultural a Manresa, passant per la seva experiència en el món de les finances en empreses multinacionals i ara al Liceu. Per a ell, l’òpera és l’art total.

Instantànea del director del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo al pati de butaques del Liceu. És un gran apassionat de l'òpera

Valentí Oviedo, és un apassionat de l'òpera RTVE CATALUNYA

Va néixer a Manresa el 1977, es va llicenciar en Administració d’Empreses i fa molts anys que està en la gestió cultural. Ha treballat, per exemple, a l’Auditori o a l’ICUB. D’adolescent ja va jugar un paper fonamental en la recuperació del Kursaal de Manresa i en la dinamització dels territoris de la Catalunya Central.  Es defineix com a una persona molt inquieta, en tots els sentits. De fet, de petit el van apuntar a classes de piano per veure si es relaxava. I allà va començar la seva afició per la música.

Creu que el Liceu té una connexió internacional que li resulta fascinant i la capacitat que té per internacionalitzar les carreres de les persones que hi treballen en l’àmbit creatiu. Ha treballat en l’impuls d’òperes comunitàries i tracta d’apropar la institució a la ciutadania com també vol connectar-lo amb músiques urbanes i d’altres estils.

Retrat de Valentí Oviedo a una sala del gran teatre del Liceu

Valentí Oviedo és gestor cultural i va néixer a Manresa RTVE CATALUNYA

Gaudeix molt tornant a Manresa els caps de setmana per estar amb la família i quedar amb els seus amics. De vegades agafa un avió els diumenges per anar a veure una òpera a una ciutat europea i tornar el mateix dia o l’endemà. També li agrada la gastronomia i acabar un sopar amb amics tocant el piano i cantant.

RTVE

anterior siguiente