Enlaces accesibilidad
Orgull! 2023

'Orgull! 2023' de RTVE Catalunya porta la diversitat a les pantalles de La 2

  • Tània Sarrias i Sharonne han conduït el programa, que ha recollit actuacions i declaracions de Ladilla Rusa, Loreen, Vicco i Agoney
  • Pel set de RTVE Catalunya han passat els organitzadors Ferran Poca i Maria Giralt, a més de diversos activistes LGTBI+
  • El programa es pot tornar a veure a RTVE Play Catalunya i al Youtube de RTVE Catalunya

Per
Tània Sarrias i Sharonne han presentat 'Orgull! 2023'
Tània Sarrias i Sharonne han presentat 'Orgull! 2023'

'Orgull! 2023' és un programa de producció pròpia del centre de RTVE Catalunya realitzat per Guillem Nualart i dirigit per Jero Rodríguez.

RTVE Catalunya ha celebrat la diversitat amb el programa 'Orgull! 2023', la retransmissió del Pride Barcelona. Conduït per Tània Sarrias i Sharonne, el programa ha recollit actuacions, entrevistes i testimonis del moviment LGTBIQ+.

Tània Sarrias i Sharonne han estat les encarregades de presentar 'Orgull! 2023', un programa que ha començat amb l'estrena mundial del tema de Sharonne 'Libertad'. Jaume Borja ha fet el recorregut del Pride des de la carrossa del Locobongo, on ha recollit testimonis dels participants. I la periodista Mireia Alzuria ha estat la responsable de portar la veu d'activistes, com ara el de Pepe Mellinas, de l'Associació de Famílies contra la Intolerància X Gènere AMPGYL, Lissahai Fuentes, de l'Associació de persones migrants i refugiades LGTBIQ+ ACATHI, i el psicòleg especialitzat en intersexualitat Gabriel J. Martín.

Jaume Borja i Mireia Alzuria

Jaume Borja i Mireia Alzuria RTVE Catalunya

El programa ha comptat amb un resum de les actuacions de Ladilla Rusa, Loreen, Vicco i Agoney, que també han fet declaracions per 'Orgull! 2023'.

Des del set de RTVE Catalunya a la plaça d'Espanya de Barcelona, Tània Sarrias i Sharonne han entrevistat diverses persones. És el cas de Paulina Blanco i Josep Maria Mesquida, representants d'associacions de persones grans LGTBIQ+, la cantant María Escarmiento i el cuiner i periodista Mikel López Iturriaga. També hem sentit la veu de Ferran Poca i Maria Giralt, membres de l'organització del Pride Barcelona.

Mikel Iturriaga, Tània Sarrias i Sharonne

Mikel Iturriaga en un moment de l'entrevista en el set de RTVE Catalunya RTVE Catalunya

El director de RTVE Catalunya, Oriol Nolis, i la directora de Comunicació de RTVE, Maria Eizaguirre, han destacat la importància que la televisió pública es faci ressò del Pride Barcelona i han remarcat que del Benidorm Fest han sorgit molts dels artistes que hi han actuat.

Oriol Nolis i Maria Eizaguirre, en un moment de la seva intervenció

Oriol Nolis i Maria Eizaguirre, en un moment de la seva intervenció RTVE Catalunya

El programa també ha buidat l'Arxiu de RTVE per fer un repàs de la història de les mobilitzacions del col·lectiu: des de les primeres manifestacions, passant pel primer casament gai, la Llei catalana LGTBIQ+ del 2014, fins arribar a l'anomenada Llei trans d'aquest mateix any.

Sharonne i Tània Sarrias han explicat el significat de la bandera irisada, el símbol del col·lectiu. El programa s'ha acomiadat amb un recull de cançons que són i han estat un símbol per al col·lectiu, com ara 'Y yo sigo aquí', de Paulina Rubio, i '¿A quién le importa?', d'Alaska.

'Orgull! 2023' s'ha emès el dissabte 15 de juliol a les 19:30h a La 2 i es pot recuperar a RTVE Play Catalunya i al canal de Youtube de RTVE Catalunya.