Enlaces accesibilidad
Eleccions municipals 2023

RTVE Catalunya emet el primer debat televisat dels candidats a l'alcaldia de Barcelona

  • Amb Ernest Maragall, Ada Colau, Jaume Collboni, Xavier Trias, Anna Grau, Daniel Sirera i Eva Parera
  • El debat estarà conduït per Gemma Nierga i Quim Barnola
  • Dimecres 10 de maig a les 22:35 hores a La 1 de RTVE Catalunya, el Canal 24 horas, per tot Espanya, Ràdio 4 i RTVE Play Catalunya i en desconnexió per Catalunya a Radio 5

Per
Els candidats a l'alcaldia de Barcelona participen en el debat
Gemma Nierga i Quim Barnola moderen el debat amb els caps de llista a l'alcaldia de Barcelona

A només unes hores de l’inici de la campanya electoral, RTVE Catalunya emet, el dimecres 10 de maig, el primer debat televisat dels candidats a l’alcaldia de Barcelona. Moderat per Gemma Nierga i Quim Barnola, comptarà amb els caps de llista dels partits amb representació al consistori. Tindrà una durada de 90 minuts i s'emetrà en directe des dels estudis de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès.

RTVE Catalunya emet el primer debat televisat dels candidats a l'alcaldia de Barcelona. Hi participaran els caps de llista de les formacions que actualment tenen representació a l’Ajuntament:

  • Ernest Maragall, per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM)
  • Ada Colau, per Barcelona en Comú (BComú-C)
  • Jaume Collboni, del Partit dels Socialistes de Catalunya - Units (PSC-CP)
  • Xavier Trias, de Trias per Barcelona (TriasxBCN - CM)
  • Anna Grau, de Ciutadans (Cs)
  • Daniel Sirera, del Partit Popular (PP)
  • Eva Parera, de Valents

El debat serà el tret de sortida a una campanya molt disputada i estarà dividit en tres blocs. Al primer, els candidats faran balanç de la legislatura. En el segon bloc, els candidats explicaran les seves propostes i el seu model de ciutat. Gemma Nierga i Quim Barnola preguntaran als caps de llista sobre les seves propostes per afrontar les principals preocupacions dels barcelonins: la situació econòmica, la inseguretat, la neteja, la mobilitat i l'accés a l’habitatge, entre altres. El darrer bloc del debat estarà centrat en les possibles aliances postelectorals. Les enquestes no donen un clar favorit i es preveu que, qui guanyi, ho faci amb un marge estret. El debat acabarà amb un minut d'or, una intervenció d'un minut on els candidats resumiran les seves propostes.

L'emissió del debat serà en horari de màxima audiència, a les 22:35 hores a La 1 de RTVE Catalunya i el Canal 24h, per tot Espanya. Es podrà escoltar a les emissores de RNE Ràdio 4 i Ràdio 5, en desconnexió per Catalunya, i veure des de la plataforma RTVE Play, i a RTVEPlay.es i RTVEPlay.cat, i a YouTube.