Enlaces accesibilidad
Premis Zapping

'Las tres puertas', 'De seda y hierro' i Jordi Hurtado, guardonats als Premis Zapping

  • 'Las tres puertas' rep el guardó al Millor Programa Cultural i Divulgatiu
  • Jordi Hurtado, a través d'un missatge, ha remarcat que "és un premi a la continuïtat per aquests 26 anys de programa"
  • Mónica Lázaro, guionista del programa, ha recollit el Premi Valors per a 'De seda y hierro'

Per
Blanca Flaquer parlant al faristol durants els agraïmets i Miki Sabater darrere
Miki Sabater i Blanca Flaquer recullen el Zapping per 'Las tres puertas'

Aquesta nit s'ha celebrat la 28a edició dels Premis Zapping, organitzats per l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, un reconeixement a través del públic als professionals, distribuïdors i creadors d’un oci audiovisual de qualitat. RTVE ha aconseguit els guardons per 'Las tres puertas', 'De seda y hierro' i a Jordi Hurtado.

'Las tres puertas', el programa d'entrevistes presentat i dirigit per María Casado, ha obtingut el guardó en la categoria de Millor Programa Cultural i Divulgatiu. Han recollit el premi Miki Sabater, realitzador del programa, i Blanca Flaquer, subdirectora de continguts de RTVE Catalunya, que ha agraït el premi en nom de RTVE i de Teatro Soho Television i ha remarcat: "A una televisió pública hi cap la conversa i hi cap la tranquil·litat. Com deia l'altre dia la María Casado a l'inici del programa 'per un espai on càpiguen les converses amb calma i amb ànima'".

El programa 'De seda y hierro' ha rebut el Premi Valors per ser "un espai que busca la inclusió i la visibilitat de la discapacitat a través d’històries reals narrades en primera persona que descobreixen les vides i il·lusions de qui conviu amb alguna dependència". La periodista i guionista del programa Mónica Lázaro ha recollit el premi i ha donat les gràcies pel Premi Valors. "Un dia ens vam animar a començar aquesta aventura de donar veu i explicar històries de persones amb discapacitat i amb dependència que volien ser escoltades i volien explicar-nos coses i així ho han fet. Els hi devem molt i volem dedicar el premi a totes aquestes persones que han omplert 50 programes, en 4 temporades durant 5 anys", ha afegit.

Mónica Lázaro davant del faristol dels Premis Zapping

Mónica Lázaro ha recollit el Premi Valors dels Zapping per a 'De seda y hierro' rtve catalunya

El presentador de 'Saber y Ganar', Jordi Hurtado ha aconseguit el premi a Millor Comunicador. A través d'un missatge de vídeo, Hurtado ha agraït el guardó, "un premi a la continuïtat per aquests 26 anys del programa" ha recalcat. També ha tingut unes paraules de record per al creador del format Sergi Schaaff.

Premis Zapping i el vídeo de Jordi Hurtado a una de les pantalles

Jordi Hurtado no ha pogut assistir a la gala i ha agraït el premi Zapping a través d'un missatge rtve catalunya

A l'acte, celebrat a l'Auditori del CaixaForum de Barcelona, també han estat guardonats l'actriu Mireia Oriol, els programes 'Crims' de Televisió de Catalunya i 'Cuina amb mi' de canal SET, la sèrie 'No me gusta conducir', la iniciativa a les xarxes socials 'Gabinete de curiosidades', el videojoc de 'Tadeo Jones' i la comunicadora de xarxes socials Nuria Casas, entre altres guardons.