Enlaces accesibilidad
Mor el realitzador

Mor als 85 anys el realitzador Sergi Schaaff

RTVE Catalunya dedicarà una emissió especial durant aquest cap de setmana sobre la seva figura

Avui s'emet el programa 'Tinc una idea' a les 19:40 h i 'Noms propis' a les 20:05 h a La 2, incloent entrevistes al realitzador

Professional i creador de formats televisius a Televisió Espanyola des de fa més de 50 anys

  • Premi Ondas al 1979 per la direcció de 'Salomé', en versió de Terenci Moix i interpretada per Núria Espert; Premi d'Honor Miramar i Creu de Sant Jordi el 2014

Per
Entrevista a Sergi Shaaff, pioner a TVE

Aquesta matinada ha mort als 85 anys el realitzador Sergi Schaaff. Amb més de 50 anys de trajectòria professional, Sergi Schaaff i Casals ha estat un dels realitzadors més prolífics de la història de la televisió. RTVE Catalunya ha previst una programació especial per parlar de la seva trajectòria professional durant el pròxim cap de setmana. I avui dimarts a La 2, a les 19:40 hores s'emetrà l'entrevista que li van fer al programa d'emprenedors, 'Tinc una idea' i a les 20:05 hores l'entrevista que li va fer Anna Cler al programa Noms propis'.

Sergi Schaaff al plató de 'Saber y Ganar' RTVE

Vinculat a Televisió Espanyola des de l’any 1963, va crear tot tipus de formats, des de dramàtics a adaptacions de grans obres teatrals, documentals i programes musicals. La seva autèntica especialitat van ser els concursos. Els més coneguts: 'Si lo sé no vengo', 'El tiempo es oro' o '3x4', però el que el va convertir en tot un referent del gènere va ser la creació de l’incombustible 'Saber y Ganar', amb més de 25 anys en pantalla i recent premi Ondas a millor programa d’entreteniment.

Schaaff, convençut que un ''creador no es jubila mai'' va ser cap de programes de RTVE Catalunya durant dues temporades, i distingit entre d’altres amb els Premis Ondas, Premi d’Honor Miramar o la Creu de Sant Jordi. També va exercir com a professor i va ser vice-degà a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra.

RTVE

anterior siguiente