Enlaces accesibilidad
Soc mare

RTVE Catalunya estrena 'Soc mare', un documental sobre el sentiment maternal vist a través del pas del temps

  • Recupera les entrevistes fetes fa 38 anys a cinc mares i revisita les tres que encara viuen i els seus fills i filles
  • El documental descobreix si amb els anys s'ha complert el que imaginaven sobre el seu futur i el del seus fills
  • Diumenge, el dia de la Mare, 1 de maig, a les 14:15h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Documentals - Soc Mare - Avanç

RTVE Play Catalunya es pot recuperar la sèrie original de cinc capítols 'Ser mare'.

'Soc mare' és un documental de producció pròpia de RTVE Catalunya on es recupera un valuós material d'arxiu rodat en cinema. Les periodistes Anabel Abril i Cristina Hernández rescaten les entrevistes sobre la maternitat que va fer l'Anabel a cinc mares fa 38 anys: Carme Cases, Aurora Vialcanet, Anna Maria Garcia, Paquita Humet i Maria Mercè Marçal. Una de les preguntes era com s'imaginaven el futur.

Carme Cases fent una videotrucada amb la seva neta

Carme Cases rtve catalunya

La mateixa Anabel torna a entrevistar les protagonistes que encara viuen, i a alguns descendents de totes elles. El film posa en contrast les veus antigues amb les actuals, i es presenta com una ocasió per fer balanç de la seva experiència com a mares, o com a fills i filles. Els testimonis acaben dibuixant un mosaic sobre el sentiment maternal, amb les seves llums i ombres, tan potent com fa 38 anys, en què destaca la profunditat d'aquest vincle entre humans.

L'Heura Marçal, filla de la poetessa Maria Mercè Marçal, morta el 1998, i l'única dona no anònima entrevistada aleshores, és una de les protagonistes actuals. El seu nom simbolitza l'ambigüitat de l'amor de mare: l'heura abraça, però també envaeix. "Per mi ser mare és com un forat negre amb els colors de l'arc de Sant Martí. Un lloc molt bonic, hi estàs molt bé, però t'atrapa", Heura Marçal.

Mare i filla amb el fons d'un port

Maria Mercè Marçal i Heura Marçal al documental original rtve catalunya

'Soc mare' és una recerca periodística sobre la maternitat on es posa en valor el fons documental de RTVE i que vol ser un homenatge de RTVE Catalunya a les mares en el dia de la Mare.