Enlaces accesibilidad
Diada de Sant Jordi

RTVE Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi

  • Els principals magazines de Ràdio 4 emetran una programació especial dedicada a la cultura des de Plaça Catalunya
  • 'L'Informatiu', amb Rubén Urdiales i Albert Font, s'emetrà des del Passeig de Gràcia
  • A les 13:20h a La 2 es podrà veure l'especial Premis Continuarà de Cultura 2022
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Llibres en una parada de Sant Jordi
Llibres en una parada de Sant Jordi

En directe des de la Plaça Catalunya els principals magazines de Ràdio 4 dedicaran la jornada a copsar com retorna la normalitat a una data tan assenyalada a Catalunya: 'Són 4 dies', 'Llibres, píxels i valors'i 'De boca a orella'. D'altra banda, 'L'Informatiu', a les 14h a La 1, s'emetrà en directe des del carrer Rosselló amb Passeig de Gràcia i comptarà amb punts de connexió a les parades de llibres. A més, a La 2 s'oferirà el programa resum dels Premis Continuarà de Cultura 2022.

Especial de Ràdio 4 a Plaça Catalunya

Ràdio 4 farà una programació especial per la Diada de Sant Jordi en directe des de Plaça Catalunya. El magazine dels caps de setmana, 'Són 4 dies', dirigit per Goyo Prados, de 9h a 13h comptarà amb entrevistes culturals, connexions arreu del territori i música en directe. De 16h a 17h, el programa de llibres de Ràdio 4 conduit per Rosa de Diego, 'Llibres, píxels i valors', també celebrarà la festa més emblemàtica de la literatura.

I per acabar, un especial 'De boca a orella', de 17h a 20h. L'equip de Sílvia Tarragona ens acompanyarà a la tarda i, entre d'altres escriptores i escriptors, comptarà amb Sergi Belbel, guanyador del premi Sant Jordi d'enguany i director del ràdioteatre 'Històries de l'altra banda', de Ràdio 4 que estrena tres noves obres aquesta Diada.

Els Serveis Informatius de Ràdio 4 també oferiran tota l'actualitat de la jornada del llibre i la rosa a Catalunya.

'L'Informatiu' surt al carrer

A les 14h a La 1, Rubén Urdiales i Albert Font presentaran 'L'informatiu' des d'un set situat a la confluència del carrer Rosselló amb Passeig de Gràcia de Barcelona. Comptaran a més amb dos punts de connexió: la Rambla de les Flors i les parades de llibres. També es connectarà amb Lleida, Girona i Tarragona per veure com es respira de nou la Diada a altres punts del territori.

A més, traurem les càmeres al carrer perquè la ciutadania pugui explicar, a través de vídeos que es penjaran a les xarxes socials de RTVE Catalunya, a qui regalaran una rosa aquest Sant Jordi de tornada a la normalitat.

Premis Continuarà de Cultura 2022

També dissabte a les 13:20h a La 2, s'emetrà un programa resum dels Premis Continuarà de Cultura 2022 que s'hauran entregat el dia anterior a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, en una jornada festiva que aplega centenars de persones de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

Després de dos anys d'absència degut a la Covid-19 i les restriccions, tornen els Premis Continuarà, els guardons culturals organitzats per RTVE Catalunya que enguany han reconegut a Carla Simón, Sílvia Munt, Laura Ferrero, Alejandro Palomas, Jacobo Bergareche, Teresa Helbig, Juan Avellaneda, Ivan Labanda, Jesús Carmona, Imane Raissali, o els xefs del Disfrutar, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch.

RTVE

anterior siguiente