Enlaces accesibilidad
Noms propis

L'artista Kima Guitart aquesta setmana a 'Noms propis'

  • Les seves creacions tèxtils són conegudes i reconegudes arreu del món. Treballa també amb escultures i altres formats per explorar la creativitat del color sobre la seda
  • Dissabte 15 de gener a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Kima Guitart durant l'entrevista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversa amb l'artista Kima Guitart. Va néixer a Esparreguera, un municipi marcat pel teatre. Ens evocarà els seus records d’infància vinculats a la representació de La Passió i els seus pares. La seva mare era modista i el seu pare tenia un grup de teatre.

Guitart ens explicarà que volia ser ballarina del Liceu i mai no ho va dir a casa perquè estaven en plena postguerra. Tot i els moments foscos, va tenir la oportunitat d’anar a Barcelona en ple franquisme i es va inscriure a l’escola d’arts i oficis. Així arrencaria una trajectòria artística que amb els anys ha anat evolucionant.

Les  creacions tèxtils de Kima Guitart són conegudes i reconegudes arreu del món

Les creacions tèxtils de Kima Guitart són conegudes i reconegudes arreu del món RTVE CATALUNYA

Les seves creacions tèxtils són conegudes i reconegudes arreu del món. Des de desfilades a les passarel·les Cibeles o la 080 Fashion Week, a exposicions al Japó. Per a ella, la cultura japonesa ha estat un referent i una font d’inspiració. Barcelona, Florència, París, Nova York, Madrid, són ciutats on ha viscut i d’on ha après molt.

L'artista Kima Guitart en un moment previ a l'entrevista

L'artista Kima Guitart en un moment previ a l'entrevista RTVE CATALUNYA

Kima Guitart experimenta, ara, amb escultures i altres formats per explorar la creativitat del color sobre la seda, una tècnica japonesa que ha sublimat al llarg de la seva carrera.