Enlaces accesibilidad
Helvètica

El disseny urbà, aquest dilluns a 'Helvètica'

  • 'Helvètica' surt al carrer per conèixer com es transforma un carrer per adaptar-lo als reptes de les ciutats del futur
  • Dilluns, 20 de desembre a les 18:15h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Flora Saura és la presentadora d' 'Helvètica'

'Helvètica' és el primer programa de disseny de la televisió pública. Presentat per Flora Saura i Òscar Dalmau, tracta tots els vessants i compta amb personalitats del món del disseny. S'emet els dilluns a La 2 de RTVE Catalunya.

'Helvètica' tractarà aquesta setmana sobre el disseny al voltant de l'urbà a les ciutats i coneixerem qui hi ha darrere del disseny de places, carrers i mobiliari urbà. Tot el que ens envolta està dissenyat. Fins i tot les ciutats. Per aquest motiu, aquesta setmana el programa analitzarà alguns dels dissenys més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

La Flora Saura i l'Òscar Dalmau s'endinsaran en el fascinant món del disseny urbà per aprendre com es dissenyen les ciutats i la Júlia Solans analitzarà amb les seves il·lustracions la filosofia del psicopedagog Francesco Tonucci i la seva “Ciutat dels nens”.

Acompanyarem la Flora Saura a conèixer alguns dels estudis que estan definint la forma dels nostres carrers i places: coneixerem els secrets del disseny darrere les superilles amb Leku Studio i passejarem amb l’estudi Vora pels voltants del Mercat del Born, descobrint-ne elements ocults a simple vista.

Pere Buil i Toni Riba de l'estudi Vora

Pere Buil i Toni Riba de l'estudi Vora RTVE CATALUNYA

Coneixerem com es transforma un carrer per adaptar-lo als reptes de les ciutats del futur amb Cierto Estudio i l’Òscar Dalmau ens introduirà en el món del mobiliari urbà de la mà d’Emili Ferrer Escofet, que ha dedicat la seva vida al disseny i creació de bancs, fanals i panots.

Òscar Dalmau i l'Emili Ferrer Escofet en un momento de l'entrevista

Òscar Dalmau i l'Emili Ferrer Escofet en un momento de l'entrevista RTVE CATALUNYA

Per acabar, la Júlia Solans ens descobrirà amb les seves il·lustracions la filosofia del psicopedagog Francesco Tonucci i la seva “Ciutat dels nens”. Un capítol per trepitjar carrer i descobrir els secrets del bon disseny a cada cantonada.

'Helvètica' és el primer programa de disseny de la televisió pública. Presentat per Flora Saura i Òscar Dalmau, tracta tots els vessants i compta amb personalitats del món del disseny. S'emet els dilluns a La 2 de RTVE Catalunya.

RTVE

anterior siguiente