Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

La festa de Ladilla Rusa, a 'Efecte Collins'

  • El documental mostrarà totes les persones que hi ha al darrere del grup i que els han ajudat a arribar on són
  • Dijous, 9 de desembre, a les 18:10h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Els dos membres de Ladilla Rusa saltant al carrer
Víctor Clarés i Tània Lozano formen Ladilla Rusa

El programa de música de La 2, 'Efecte Collins', mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous.

'Efecte Collins' compta aquesta setmana amb Ladilla Rusa, el duo barceloní, format per Víctor Clarés i Tània Lozano. Tocaran en directe les cançons 'Bebo de mal en peor', 'Macaulay Culkin', 'Criando malvas' i 'Todos los días lo mismo', a la sala La Capsa.

Va ser al 2017 quan dos amics de l'institut van es van plantejar que això de cantar en broma es podia convertir en una cosa seriosa. En Víctor Clarés i la Tània Lozano s'ho passaven bé inventant-se lletres, que sorgien arrel de les seves festes nocturnes, fins que un dia van decidir cantar de portes en fora a veure com s'ho prenia el món. Primer van llençar el seu himne. 'Bebo de mal en peor' que es va moure com un llamp per les xarxes socials arribant a tota mena de gent. Encara no se sabia si el grup que s'anomenava Ladilla Rusa era real o tan sols una broma quan va parèixer el seu primer videoclip: 'Macaulay Culkin' fet amb molts pocs recursos però amb molt d'humor. El fenomen es va fer viral i Ladilla Rusa es va convertir en una realitat.

En poc temps la demanda de Ladilla Rusa va ser tant extensa que la Tània i en Víctor es van haver de professionalitzar a marxes forçades per escriure més cançons i poder fer concerts. En mig de tota aquesta feina només (pandèmia inclosa) només han pogut enregistrar un disc 'Estado del malestar', un compendi de deu cançons que s'han convertit en himnes de tots els seus seguidors.

Moment de l'actuació de Ladilla Rusa

Ladilla Rusa rtve catalunya

A 'Efecte Collins' tocaran a la sala La Capsa del Prat de Llobregat, quatre dels seus temes en directe: 'Bebo de mal en peor', 'Macaulay Culkin', 'Criando malvas' i 'Todos los días lo mismo'.

Al documental el programa coneix totes les persones que hi ha darrere de Ladilla Rusa i que els han ajudat a arribar on són: el segell discogràfic que va apostar per ells, el productor musical que els ajuda a crear els seus himnes, les encarregades de confeccionar el seu vestuari, el DJ que els acompanya a tots els seus concerts i, sobretot, els seus seguidors incondicionals que els segueixen per tot arreu amb ganes de riure, cantar i desfasar-se una bona estona.

RTVE

anterior siguiente