Enlaces accesibilidad

Pere Aragonès: "El diàleg amb l'Estat ha de donar resultats aquesta mateixa legislatura"

  • El President de la Generalitat de Catalunya ha participat en la segona trobada informativa 'Fora de plató', celebrada a Barcelona
  • La propera cita serà a Sevilla el 17 de desembre

Per
Pere Aragonès: "Tenemos que volver a valorar las confianzas con la CUP"

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, ha estat, aquest dilluns, el convidat de 'Fora de plató', format de trobades informatives d'RTVE amb convidats de primer nivell de diferents disciplines, a ciutats com València, Barcelona, Sevilla o Madrid.

A l'entrevista amb el director d'RTVE Catalunya, Oriol Nolis, on també hi ha assistit el president de la Corporación RTVE, José Manuel Pérez TorneroPere Aragonès ha assegurat que cal tornar a avaluar "la relació i les confiances" amb la CUP després del no de la formació als pressupostos de la Generalitat per al 2022. En aquest sentit, s'ha mostrat disposat a arribar a acords "amb el màxim de forces possibles" encara que no amb el PSC, per les diferències programàtiques que mantenen. D'altra banda, ha advertit que el diàleg amb l'Estat ha de donar resultats "aquesta mateixa legislatura" perquè si no suposaria "posar en qüestió el sentit de continuar apostant per la negociació". Sobre la taula de negociacions entre governs, el líder català ha afirmat que treballarà per poder sumar JxCat a la pròxima taula de diàleg.

 Entrevista d'Oriol Nolis a Pere Aragonès, a 'Fora de plató'

Entrevista d'Oriol Nolis a Pere Aragonès, a 'Fora de plató' RTVE Catalunya

Aragonès també ha garantit que durant aquesta setmana tornarà a entrar en vigor l'obligació del passaport Covid, després de quedar suspesa la seva implantació pel col·lapse en el sistema. També s'ha mostrat partidari de vacunar a nens i nenes de 5 a 12 anys, com més aviat millor per reduir la transmissió a adults. Aquesta setmana debatran aquests detalls en la reunió interterritorial.

Sobre el model lingüístic, Aragonès ha insistit que el Govern "trobarà els camins" per a blindar el model lingüístic a Catalunya i ha descartat que es desentengui d'aquesta responsabilitat. El debat sobre el model lingüístic a l'escola "no pot ser el d'obeir o no la sentència", ha afegit.

Sevilla, proper 'Fuera de plató'

'Fora de Plató' se celebrarà mensualment a quatre ciutats: Madrid, Barcelona, València i Sevilla. En el cas de la Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya tindrà format d'esmorzar i a Madrid, se celebrarà a la tarda en format afterwork.

La pròxima trobada informativa es realitzarà a Sevilla, el proper 17 de desembre. Aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat de la presidència de José Manuel Pérez Tornero de descentralitzar i dotar a RTVE d'una major rellevància pública, i acostar la Corporación als ciutadans de tota Espanya sota el claim 'RTVE, la que quieres'.

RTVE

anterior siguiente
-->