Enlaces accesibilidad
Perduts en el temps

Mons deshabitats, a 'Perduts en el temps'

  • Anna Bertran descobreix la veritable història de dos pobles deshabitats: La Mussara i Jafra
  • Dimarts, 30 de novembre, a les 18:20 i dissabte, 4 de desembre, a les 14:00 a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
 Anna Bertran vestida de pagesa amb el campanar d'un poble darrere
Anna Bertran al capítol 'Mons deshabitats' rtve catalunya

'Perduts en el temps' és una manera amena d'explicar la història fent que l'espectador se senti un explorador. El programa està dirigit per Àngels Villar i presentat per Anna Bertran. S'emet els dimarts a La 2 i es torna a emetre els dissabtes al migdia.

Al llarg del segle XX, i sobretot a partir de mitjans dels anys cinquanta, molts pobles a Catalunya van quedar deshabitats. 'Perduts en el temps' visita dos d'aquests indrets: La Mussara i Jafra. S'expliquen moltes llegendes sobre tots dos, però aquesta setmana l'Anna Bertran coneixerà la seva veritable història i la dels seus habitants.

La Mussara està situada a prop de 1000 metres d'altitud, és un lloc amb molta boira, amb poques terres de conreu i amb molta escassetat d'aigua. Jafra en canvi va ser sempre de més fàcil accés i al segle XVII va ser capital d'una de les baronies més importants del Garraf. Tots dos indrets són espais amb uns paisatges ideals per fer una escapada.

 Anna Bertran d'esquenes en un cim mirant el paisatge

Anna Bertran rtve catalunya

Pobles perduts en el temps que ara estan en runes, però que conserven encara molt viva la memòria dels habitants que hi van viure. L'Anna Bertran coneixerà el cas de la Rosa, que va passar uns anys de la seva infància a Jafra, o el d'en Josep que va néixer a La Mussara tot i que no hi va tornar fins els 18 anys.

.

RTVE

anterior siguiente
-->