Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

L'univers particular de Quimi Portet, a 'Efecte Collins'

  • Al documental, el músic explicarà, a través de les guitarres, com és la seva obsessió per la música
  • Dijous, 25 de novembre, a les 18:10h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
 Moment de l'actuació de Quimi Portet amb el guitarrista Jordi Busquets
Quimi Portet amb el seu grup a la sala Wolf rtve catalunya

El programa de música de La 2, 'Efecte Collins', mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous.

'Efecte Collins' compta aquesta setmana amb Quimi Portet, que tocarà en directe amb la seva banda les cançons 'La terra és plana''Francesc Pujols', 'Tinc una bèstia dintre meu' i 'Amb qui parlo?', a la sala Wolf.

En Quimi Portet toca de manera professional des que tenia disset anys i ara, que ja en té seixanta-quatre, no cal fer gaires números per adonar-se del gran bagatge musical que aquest músic de Vic té a les seves espatlles. Des de petit va trobar en la música un vehicle extraordinari per fugir d'una realitat que, encara avui, no li agrada gens. En Quimi diu que l'interessa més la realitat on el porta la música. Aquest inconformisme i la recerca de sons que tenia dins del cap l'han portat a tenir una carrera de llarg recorregut en bandes com Kul de MandrilLos Burros El Último de la Fila, abans d'experimentar l'èxit en solitari. Onze àlbums després, es pot assegurar que en Quimi Portet fa i canta el què li agrada. La seva música continua fidel a les arrels guitarreres que tant el van impressionar, però les seves lletres han continuat cercant la manera d'expressar el seu particular univers que es caracteritza per la humilitat, la senzillesa, i, sobretot, pel seu gran sentit de l'humor.

El seu darrer treball 'Si plou, ho farem al pavelló' és el primer àlbum en directe de la seva carrera en solitari amb el trio que completen el Jordi Busquets (guitarra) i l'Ángel Celada (bateria). A 'Efecte Collins' tocaran quatre dels seus temes: 'La Terra és plana', 'Francesc Pujols''Tinc una bèstia dintre meu' 'Amb qui parlo?'.

 Retrat en pla mig del músic Quimi Portet

Quimi Portet rtve catalunya

Al documental, Quimi Portet explicarà, a través de les guitarres, com és la seva obsessió per la música i farà una retrospectiva de la composició del seu univers musical. També visitarà els estudis de Music Lan, a Avinyonet de Puigventós, on es troba amb el seu director en Jordi Soler per tornar a enregistrar una guitarra d'una de les seves cançons. Veure treballar a en Quimi ens apropa a l'amor que té per aquesta feina, un amor que perdura malgrat el pas del temps.

RTVE

anterior siguiente