Enlaces accesibilidad
Perduts en el temps

La revolució esportiva, a 'Perduts en el temps'

  • Anna Bertran s'endinsa en el món de l'esport a través del Club Natació Barcelona i del Club Tenis Mar
  • Dimarts, 2 de novembre, a les 18:10h i dissabte 6 a les 14:00h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Anna Bertran jugant amb una raqueta i una pilota de tenis en un camp abandonat
L'Anna Bertran practicant el servei

'Perduts en el temps' és una manera amena d'explicar la història fent que l'espectador se senti un explorador. El programa està dirigit per Àngels Villar i presentat per Anna Bertran. S'emet els dimarts a La 2 i es torna a emetre els dissabtes al migdia.

Fins fa més o menys un segle això de fer esport era cosa de rics, amb la recuperació dels Jocs Olímpics tot va canviar. A tothom li van venir ganes de moure's, de fer salts, jugar o nedar. I sembla que encara no ens n'hem cansat. 'Perduts en el temps' visita, aquesta setmana, els pavellons, pistes, clubs i camps de joc que van haver de construir per acollir tanta activitat.

A finals del segle XIX només feia esport l'aristocràcia, però durant el segle XX es va produir un canvi radical. Gran part de la responsabilitat la va tenir el pedagog i amant de l'esport Pierre de Coubertin que va tenir la idea d'organitzar unes olimpíades inspirades en les dels antics grecs. El 1896 s'inauguraven a Atenes els primers Jocs de l'era moderna, que canviarien la nostra manera de concebre l'esport.

Anna Betran vestida amb roda de bany, de peu al mig d'una psicina buida i deixada

Anna Bertran es llença a la piscina rtve catalunya

En aquesta revolució esportiva ha estat fonamental el paper dels clubs d'esports. Avui l'Anna Bertran en mostrarà dos: el Club Natació Barcelona, que sempre ha estat una planter d'esportistes d'elit, i el Club Tenis Mar, que era eminentment un centre social i d'oci.

RTVE

anterior siguiente