Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

La Fundación Tony Manero, a 'Efecte Collins'

  • La prestigiosa banda barcelonina ha emprès una gira que serà la darrera després de 25 anys tocant funk i disco plegats
  • Dimarts, 12 d'octubre a les 19:20h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
La Fundación Tony Manero, aquest dijous al programa 'Efecte Collins'
La Fundación Tony Manero, aquesta setmana a 'Efecte Collins' RTVE CATALUNYA

'Efecte Collins' mostra des d’una altra òptica les propostes d'artistes ben diferents del panorama musical català. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet habitualment els dijous a La 2.

'Efecte Collins' recupera aquesta setmana el programa dedicat a la Fundación Tony Manero, que inunda la sala Razmatazz amb llums estroboscòpiques i cançons que fan ballar a qualsevol que els escolti.

La Fundación Tony Manero són Lalo Lopez, Deliciosa Smith, Miguelito Superstar, Paquito Sex Machine, Marc Benaiges, Alex Badia, Tom Johnson, Ginés Brown i Pep Garau: una banda de Barcelona que neix als anys 90 amb la intenció de fer música disco-funk quan no era, ni de bon tros, un estil de moda a l'època.

La formació, que pren el nom del personatge protagonista de la pel·lícula 'Saturday Night Fever', va començar fent versions de temes disco de caràcter festiu per anar evolucionant i construint un estil propi i personal en el qual es barreja la cura per la música, l'humor i la intensitat de les cançons.

A l''Efecte Collins' interpreten 'No hemos cambiado tanto', del seu darrer disc 'Disco para Adultos', un tema que resulta ideal per explicar el moment personal en el qual es troben: més madurs i amb altres preocupacions que no pas quan van començar. A banda, també interpreten 'Supersexygirl', la cançó del primer àlbum 'Looking for la fiesta', on van deixar de fer versions per compondre els seus propis temes i que, gràcies a una campanya publicitària, els va situar dins del panorama musical nacional.

El documental de la setmana mostra els membres del grup fora dels seus vestits de nit, en el seu dia a dia. També coneixem el barri que els va veure créixer i triomfar i del que no han marxat mai o la botiga de discs a la que encara solen anar a comprar i tocar.

RTVE

anterior siguiente