Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

El poder escènic de Queralt Lahoz, a 'Efecte Collins'

  • La cantant presenta el seu disc, 'Pureza', des de la Sala Upload
  • Diumenge, 26 de setembre a les 14:45h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Queralt Lahoz a 'Efecte Collins'
Queralt Lahoz

El programa de música, 'Efecte Collins', mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els diumenges a La 2.

'Efecte Collins' recupera aquesta setmana la vista de Queralt Lahoz. El hip hop, el flamenc, el soul i la cançó d'autor es barregen en la personal i honesta proposta musical de la cantant catalana, que aquest diumenge actua des de la Sala Upload de Barcelona.

Filla de família migrant, la Queralt va aprendre a parlar cantant amb la seva àvia Maria, que li demanava que cantés coples, flamenc i boleros a casa, al mateix temps que la seva mare li feia escoltar Jimi Hendrix, The Doors o Janis Joplin. I aquesta riquesa musical i les seves arrels són precisament el seu segell musical.

Queralt Lahoz dins d'un camerino de la sala upload

Queralt Lahoz a la Sala Upload @josepechaburu rtve catalunya

Queralt Lahoz, que s'està convertint en una autèntica artista revelació els darrers mesos, visita 'Efecte Collins' per presentar algunes cançons del seu primer disc de llarga durada, que es titula 'Pureza', i que es va publicar el passat mes de maig. Acompanyada de la seva banda formada per Fede JahzzmanMarc Soto i Pau García, l'artista reivindica la música cuinada a foc lent, plena d'influències i lliure d'etiquetes.

Queralt Lahoz de perfil aguantat el micro en un moment de l'actuació

Queralt Lahoz en un moment de l'actuació @josepechaburu rtve catalunya

Interpreten en directe 'Me Gusta', que pertany al seu primer EP, '1917', i que és un crit en defensa de la diversitat, del creixement personal i dels orígens obrers. També interpreten 'María la Molinera', una cançó molt especial inspirada en la seva àvia de Granada i en la seva història de lluita. I, Queralt Lahoz i companyia, avancen a 'Efecte Collins' dos temes del seu nou disc: 'La Misa' i 'Con Poco', aquesta última amb la col·laboració explosiva del cantant de hip hop Isma.L 186.

Queralt Lahoz i Isma.L 186  Sala Upload

Queralt Lahoz i Isma.L 186 @josepechaburu rtve catalunya

Al documental musical de la setmana, Queralt Lahoz parla de les pressions de l'artista. Reflexiona sobre les dificultats que implica ser una dona i tenir un projecte independent. Obre les portes de casa seva per veure un dels assajos amb la seva banda i el rodatge d'un dels seus últims videoclips.

RTVE

anterior siguiente