Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

El carisma interpretatiu d'Albert Pla, a 'Efecte Collins'

  • El cantautor de Sabadell ofereix un recital teatral des de la Sala Upload de Barcelona
  • Divendres, 3 de setembre a les 19:30h i diumenge 5 a les 13:35h a La 2 de RTVE Catalunya

Per
Albert Pla assegut a un sofà de la sala Upload
Albert Pla

El programa de música, 'Efecte Collins', neix amb la voluntat de mostrar, amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els divendres a La 2.

'Efecte Collins' recupera aquesta setmana la vista d'Albert Pla, un dels cantautors més carismàtics i genials de Catalunya. Pla ofereix un concert des de la Sala Upload de Barcelona. Amb només la guitarra i la veu, l'Albert ens endinsa en el seu imaginari ple d'històries fantàstiques, cíniques i també tendres.

El músic recupera pel programa la mítica 'Sufre como yo', una de les seves cançons més conegudes i punyents, que va formar part de la pel·lícula 'Carne trémula' d'Almodóvar. També escull 'Todo es mentira', del disc 'Somiatruites', que va publicar l'any 2011 amb un altre geni com és Pascal Comelade.

Albert Pla amb la guitarra en un moment de l'actuació

Albert Pla en un moment de l'actuació @josepechaburu rtve catalunya

'Ciego' i 'Buscando' són els altres dos temes dels quals podrem gaudir en directe. El primer, que al disc és una rumba, és un tema trepidant que quasi sembla un embarbussament. El segon és un dels temes més intimistes de l'artista, una cançó d'amor a l'estil Albert Pla.

I al documental musical de la setmana 'Efecte Collins' explora allò en què l'Albert Pla es desmarca de la resta de cantautors clàssics: la interpretació. La forma d'explicar les cançons és el segell distintiu del músic, sempre més a prop de la teatralitat.

Primer pla d'Albert Pla, mirant a la càmera

Albert Pla mirant a càmera @josepechaburu rtve catalunya

Per parlar d'interpretació, Albert Pla es reuneix amb dues persones clau en la seva trajectòria professional i vital. El primer, el director de cinema Lluís Danés, amb qui l'Albert va treballar a l'espectacle 'Llits', on interpretava al trapezista Lectus. La segona trobada la fa amb la Judit Farrés, qui a més de ser la seva companya de vida, és també la persona amb qui ha ideat molts dels espectacles de la seva carrera a dalt dels escenaris.

RTVE

anterior siguiente