Enlaces accesibilidad
Noms propis

La coreògrafa Maria Rovira, a 'Noms propis'

  • Anna Cler conversa amb Maria Rovira de com va arribar a dedicar-se a la dansa, de la seva trajectòria i del seu estil
  • Dissabte, 31 de juliol, a les 13:45h a La 2 de RTVE Catalunya

Per
La coreògrafa Maria Rovira, aquesta setmana al programa 'Noms propis'
La coreògrafa Maria Rovira, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. S'emet els dissabte a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler.

RTVE Catalunya recupera aquest dissabte la visita de Maria Rovira a 'Noms propis'. La coreògrafa ha rebut aquest any el Premi Butaca.

Maria Rovira va néixer a Mataró i de ben petita ja va demostrar les seves aptituds per la dansa. Una monja de l'escola on estudiava li va dir a la seva mare que l'apuntessin a fer dansa. Així va arribar a l'Institut del Teatre on va ser l'estudiant més jove del moment.

Maria Rovira fent una corepgrafia

La ballarina Maria Rovira rtve catalunya

Als anys 80 se'n va anar a París on va tenir bons mestres i després va anar amb una beca a Nova York. Diu que el que més li ha agradat sempre és inventar. Per això no va dubtar en ser coreògrafa més que ballarina. Va fundar la companyia Trànsit Dansa, la primera a Espanya de dansa contemporània. Ha treballat amb figures de renom com Alicia Alonso i diu que el seu és un estil "molt físic, tècnic i sentimental". De tot això i de la seva vida en parlarem a 'Noms Propis'.

RTVE

anterior siguiente