Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, a 'Efecte Collins'

  • Joan Garriga interpreta tres cançons a la sala La Mirona de Salt
  • Dijous, 10 de juny, a les 18:15h i diumenge, 13 de juny, a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya

Per
 Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic durant l'actuació a la sala La Mirona
Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic rtve catalunya

El programa de música, 'Efecte Collins', mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous i els diumenges a La 2 i els dissabtes a Ràdio 4.

'Efecte Collins' recupera aquesta setmana el programa dedicat al músic vallesà Joan Garriga, referent indiscutible de la cançó popular de Catalunya. El programa se centra en l'artista a través d'un concert en directe, una entrevista i un petit documental on Garriga mira enrere per revisitar la seva influència rumbera.

Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic és la nova formació del cantautor i acordionista vallesà. Amb 'El ball i el plany' (2020), el seu fantàstic últim treball discogràfic, Garriga aprofundeix a la rúmbia, una barreja de cúmbia i rumba, i la fon amb el vallenato, el vals i, fins i tot, amb el blues; i torna a signar unes cançons que poden ser un lament, però que sobretot es poden ballar.

Joan Garriga interpreta en directe, des de La Mirona de Salt, tres cançons: la frenètica 'Mariatxis Trance', de ritme trepidant; 'Ballem', un vals molt energètic que convida a celebrar la vida; i 'Flor de Primavera', cançó de l'època de La Troba Kung-Fú, que interpreta amb Muchacho, company de banda durant set anys i amic i col·laborador habitual de Garriga. El grup que acompanya a Garriga està format per 'Rambo' a la bateria, Marià Roch al baix i Madjid Fahem a la guitarra.

Al documental, i amb Muchacho, precisament, Joan Garriga fa un passeig pel carrer de la Cera de Barcelona, on es troben amb unes autèntiques llegendes vives de la rumba catalana com Peret Reyes i Johnny Tarradellas. Aquest reportatge mostra la connexió especial d'en Joan amb qui considera uns dels seus mestres: els rumberos gitanos.

Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic

Actuació de Joan Garriga a 'Efecte Collins' amb el Mariatxi Galàctic i Muchacho

anterior siguiente
5 Fotos 1 / 5 ver a toda pantalla

RTVE

anterior siguiente