Enlaces accesibilidad
#ContraDesinformar

RTVE i la UAB organitzen les VI Jornades OI²

  • Sota el títol: 'Contra la desinformació. Intel·ligència artificial i noves formes de verificació'
  • Les Jornades OI² se celebraran el 23 de març a les 17h, de forma virtual

Per
VI Jornadas OI2 -  'Contra la desinformación. Inteligencia artificial y nuevas formas de verificación'
VI Jornadas OI2 - 'Contra la desinformación. Inteligencia artificial y nuevas formas de verificación'

L'Observatori per a la Innovació dels Informatius a la Societat Digital (OI²), impulsat per RTVE i la UAB, organitza el pròxim 23 de març la sisena edició de les Jornades OI². Titulat 'Contra la desinformació. Intel·ligència artificial i noves formes de verificació', l'esdeveniment comptarà amb la participació de professionals, acadèmics i experts del sector de l'audiovisual i les noves tecnologies. L'acte se celebrarà de forma virtual.

El programa inclou tres taules de diàleg. La primera, 'Superar la desinformació', comptarà amb la participació de Miguel Túñez, professor i investigador de la USC; de Myriam Redondo, experta en verificació digital de Verifica RTVE, i d'Ignacio Blanco, professor i investigador de la CEU Universidad San Pablo. La segona taula versarà sobre 'Noves formes de verificació' i comptarà amb Cristina Pulido, professora Serra Hunter del departament de Periodisme de la UAB; Stéphane M. Grueso, cineasta i membre de maldita.es, i Miguel Egea, redactor de Verifica RTVE. A la tercera i última taula, Santiago Tejedor, director del departament de Periodisme de la UAB; Daniel Franco, professor i investigador del departament d'Arquitectura de Computadores i Sistemes Operatius de la UAB, i David Corral, responsable d'Innovació de RTVE, analitzaran 'El paper de la intel·ligència artificial'.

Els encarregats de donar la benvinguda seran el director general corporatiu de RTVE, Federico Montero; el director del Canal 22 de Mèxic, Armando Casas, i la vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, Virginia Luzón. Per la seva banda, Pere Buhigas, director de RTVE Catalunya, i María José Recoder, degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, tancaran les jornades i destacaran les conclusions de la trobada.

RTVE

anterior siguiente