Enlaces accesibilidad
Helvètica

Els logotips i la identitat visual, aquest dilluns a 'Helvètica'

  • El programa de disseny està presentat per la periodista Flora Saura i amb col·laboració d'Òscar Dalmau

  • 'Helvètica' també coneixerà l'estudi Forma i la seva tasca com a creadors d'identitat i iconografia

  • Dilluns, 8 de març a les 18:15h i dissabte 13 a les 13:40h a La 2 de RTVE Catalunya

Per
Flora Saura, aquesta setmana al programa 'Helvètica'
Flora Saura, a 'Helvètica' RTVE CATALUNYA

'Helvètica' és el primer programa de disseny de la televisió pública. Presentat per Flora Saura i Òscar Dalmau, tracta tots els vessants i compta amb personalitats del món del disseny. S'emet els dilluns a La 2 de RTVE Catalunya.

'Helvètica' explora el món del disseny, tan apassionant com sovint desconegut. Aquesta setmana la Flora Saura i l'Òscar Dalmau s'endinsaran en el món de la identitat visual i els logotips acompanyats de Martí Ferré, Claret Serrahima o Pepe Cruz, entre altres.

Al cinquè capítol del programa acompanyarem la Flora Saura a conèixer Martí Ferré, dissenyador i professor de l'escola EINA, per saber-ho tot sobre la identitat visual, i sortirem al carrer per comprovar si la gent coneix els logotips que ens envolten.

Per la seva banda, l'Òscar Dalmau xerrarà amb Claret Serrahima, la persona darrere de logotips emblemàtics com el de l'Ajuntament de Barcelona. També ens trobarem amb Josep Maria Mir de l'estudi Summa, responsable d'identitats corporatives que segur que us són familiars, i amb Pepe Cruz, dissenyador i fill de Cruz Novillo, un dels dissenyadors gràfics que va redefinir la imatge d'Espanya durant els setanta.

A més, coneixerem l'estudi Forma i la seva tasca com a creadors d'identitat i iconografia, i la Júlia Solans ens ajudarà a imaginar com seria el logo del nostre programa reinterpretat per dissenyadors i dissenyadores que han marcat època. Tot això en un 'Helvètica' que ens obrirà els ulls al disseny que ens envolta.

RTVE

anterior siguiente