Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

RTVE Catalunya estrena 'Efecte Collins', música a la contra

  • Es tracta d'un nou espai de música en directe a sales de concerts de Catalunya
  • Tretze episodis monogràfics per aprofundir en músics de casa nostra com Manel, Núria Graham o Marco Mezquida
  • Dijous, 18 de febrer a les 18:15h a La 2 i, properament, a Ràdio 4 els dissabtes a la nit de RTVE Catalunya

Per
Vídeo promocional 'Efecte Collins'

RTVE Catalunya estrena dijous 'Efecte Collins', un nou programa de música en directe, que neix amb la voluntat de mostrar, amb molta cura i una alta estima per la música, les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya.

El nom del programa, 'Efecte Collins', remet a la davallada de l'audiència que té l'emissió de música en directe a la televisió. És un concepte negatiu pel qual els programadors de televisió es van adonar a mitjans dels 90 que la música ja no rebia l'interès del públic quan s'emetia per la petita pantalla.

En 13 capítols de gairebé 30 minuts, els artistes convidats tocaran en directe i parlaran sobre música en un delicat moment per la indústria i els creadors. Un programa de servei públic que donarà suport i farà d'altaveu de la música en viu i que té com a objectiu demostrar que la música de proximitat importa i és més necessària que mai.

A la roda de premsa online de la presentació d''Efecte Collins' la cap de programes de RTVE Catalunya Alicia Gómez, ha explicat que el nou espai musical té "el component punk d’anar a contracorrent" i és una "autèntica declaració d’amor a la música". La directora de programes ha recordat que RTVE és servei públic i com a tal "ha d'estar al costat dels qui ho necessiten".

Gonzalo Bello i Consol Sáenz, a la roda de premsa de la presentació d''Efecte Collins'

Gonzalo Bello i Consol Sáenz, a 'Efecte Collins' RTVE CATALUNYA

Manel, Núria Graham, Marco Mezquida, Maria Arnal i Marcel Bagès, Maika Makovski, El quartet Brossa o Joan Garriga seran alguns dels convidats d'aquest nou espai de televisió que tindrà el millor plató possible: les sales de concerts. L'Apolo, La Mirona, l'Upload o el Sidecar obren les portes a 'Efecte Collins' que cuidarà especialment el so i la imatge. Comptarà amb una realització a mig camí entre el videoclip i la música en directe i amb uns reportatges que s'han produït en estreta col·laboració amb els propis artistes.

Les bandes protagonistes també portaran a músics còmplices per unir forces amb increïbles featurings. Gent com Miguel Serviole 'Muchacho' (ex de La Troba Kung-Fú), el duo vocal Tarta Relena o Vicente Leone de Hijos del Trueno, entre d'altres.

El director del programa Gonzalo Bello ha explicat que "hi ha molt més que música en directe: la necessitat d'intentar transmetre amb tots els mitjans que tenim aquelles sensacions que sentim". Bello també ha confirmat que "l'estructura és de documental i cada programa té un tema que es posarà sobre la taula per tal de crear debat amb la gent".

'Efecte Collins' té l'ambició de dignificar els programes de música en directe i de convertir-se en un referent a la televisió catalana. Un espai dissenyat perquè els músics se sentin còmodes tant pel que fa als directes, com pel que fa a les converses íntimes que ajudaran a conèixer, de manera relaxada i en profunditat, l'univers musical de cada gran músic d'aquesta primera temporada. La subdirectora d''Efecte Collins' Consol Sáenz ha recordat que "estem a punt de complir un any que va arribar aquesta pandèmia i les sales de concerts van ser dels primers espais a tancar i segurament els últims a obrir". A més, Sáenz ha concretat que "no només seran presents els músics, sinó també totes aquelles persones que fan possible que funcioni". Consol ha conclòs remarcant que "tenim un deute molt gran amb el món de la cultura: no només per la pandèmia que ho estan passant fatal, fa temps que passen per camins pedregosos".

RTVE Catalunya suma 'Efecte Collins' a la llarga llista de programes de música que s'han fet al Centre de Producció de Sant Cugat del Vallès, com darrerament 'Blue zulu', 'Músics', 'Cachitos de Hierro y cromo' o, el més recent, 'La hora musa', del qual bona part de l'equip d''Efecte Collins' n'ha format part.

RTVE

anterior siguiente