Enlaces accesibilidad
Noms propis

Nanda Rea visita aquesta setmana 'Noms propis'

  • Conversem amb el Premi Fundació Banc de Sabadell en la categoria de Ciències i Enginyeria 2020 sobre la importància de l'astrofísica
  • "L'astrofísica serveix per comprendre el cosmos i veure les coses en el seu context més gran"
  • Dimecres, 27 de gener a les 18:15h i dissabte 30 de gener a les 14:35h a La 2

Per
Nanda Rea, aquest dimecres al programa 'Noms propis'
Nanda Rea, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimecres a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler.

RTVE Catalunya recupera aquest dimecres la visita de Nanda Rea a 'Noms propis', programa que té com a escenari el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. El programa, dirigit i presentat per l'Anna Cler, ha gravat en aquest recinte que es va estrenar per l'exposició de l'any 1929. L'astrofísica i Premi Fundació Banc de Sabadell en la categoria de Ciències i Enginyeria 2020 conversa amb l'Anna sobre la seva professió.

Nanda Rea es considera una ciutadana del món. Va néixer i créixer a Itàlia. El seu pare és italo-argentí i la seva mare, persa. A banda de la física, estima la música. Des de petita que l'estudia. Ha fet cant, toca la flauta travessera i la guitarra. Des de jove que toca en bandes. I diu que entre la física i la música hi ha moltes connexions "molts físics són músics, jo em sento molt artista". Al llarg de la conversa, Nanda Rea explica amb detall que és l'astrofísica i perquè serveix "per comprendre el cosmos i veure les coses en el seu context més gran".

Nanda Rea és una experta en l'estudi de les anomenades estrelles de neutrons, estrelles que moren i exploten com una supernova. Durant el programa també descobrirem la seva utilitat i l'escoltarem dir, convençuda, que a la galàxia segur que existeix vida igual o semblant a la nostra, però que, difícilment, la descobrirem.

RTVE

anterior siguiente