Enlaces accesibilidad
Noms propis

Víctor del Árbol visita aquesta setmana 'Noms propis'

  • Conversem amb l'escriptor sobre molts aspectes relacionats amb la vida, la consciència, la justícia o la crítica
  • Dimecres, 20 de gener a les 18:15h i dissabte 23 a les 14:35h a La 2 de RTVE Catalunya

Per
Víctor del Árbol, aquesta setmana al programa 'Noms Propis'
Víctor del Árbol, al Pavelló Mies van der Rohe

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimecres a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler.

RTVE Catalunya emet aquest dimecres la visita de Víctor del Árbol a 'Noms propis', programa que té com a escenari el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. El programa, dirigit i presentat per l'Anna Cler, ha gravat en aquest recinte que es va estrenar per l'exposició de l'any 1929. Considerat l'autor del thriller literari espanyol amb més repercussió internacional, Víctor del Árbol va ser durant més de 20 anys mosso d'esquadra.

L'escriptor Víctor del Árbol té una història força particular. Nascut a Barcelona, de pares emigrants, es va criar al barri de Torre Baró. Té estudis d'història, ha estat seminarista i durant més de 20 anys, mosso d'esquadra. Actualment, és un dels escriptors més venuts a França. Fa poc ha publicat 'Antes de los años terribles', una història que commou i que retrata la vida d'Isaías, un soldat nen a l'Àfrica de Joseph Kony, un dels criminals de guerra més buscats.

Víctor del Árbol està considerat l'autor del thriller literari espanyol amb més repercussió internacional, tot i que com explicarà durant l'entrevista, no li agraden gens les etiquetes. Al llarg de la conversa també confessa que no pensa mai en la repercussió que tindrà el que està escrivint i que ha fet de la literatura la seva forma de viure. El fet d'haver estat policia li ha permès "tenir un mirador sobre l'experiència humana; tenir una visió del món". A més, considera que no vivim en un món just i que la vida "no és com la volem viure". Durant la conversa amb Anna Cler, reflexionarà al voltant de molts aspectes relacionats amb la vida, la consciència, la justícia o la crítica.

RTVE

anterior siguiente