Enlaces accesibilidad
Jo soc Erasmus

Erasmus a Armènia i aficions que es tornen professió, a 'Jo soc Erasmus'

  • Noelia González i Pep Garrido, protagonistes del programa, expliquen com va ser la seva estada d'Erasmus

Per
El cineasta Pep Garrido, aquesta setmana al programa 'Jo soc Erasmus'
El cineasta i professor Pep Garrido, a 'Jo soc Erasmus' RTVE Catalunya

'Jo soc Erasmus' mostra diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentat per Alicia Gómez.

'Jo soc Erasmusrecupera aquest dijous dues històries carregades d'experiències. El programa mostra com les millors beques per estudiar a l'estranger són aquestes. I no només per marxar a un dels 28 països de la Unió Europea. Des de fa un any també es poden obtenir destinacions per estudiar a universitats africanesamericanes asiàtiques.

Aquest és el cas de la Noelia González, protagonista del reportatge d'aquesta setmana. La Noelia és una estudiant de la Universitat de Valladolid que volia ser professora d'educació física per donar classes d'aquesta matèria a alumnes de primària. Va ser mentre estudiava anglès a Granada que va conviure amb alumnes Erasmus de diverses procedències i va trobar interessant la idea d'ensenyar el castellà a estrangers. Així que va matricular-se a un màster d'aquesta especialitat. Quan va sorgir l'opció de marxar d'Erasmus va triar un destí tan poc freqüent com Armènia: amb idioma, alfabet i cultura ben diferents.

Tot plegat, però, no va suposar cap inconvenient per a la Noelia, que va seguir practicant el kickboxing, un esport de combat i de defensa personal de la qual és àrbitra a Castella i Lleó. D'Armènia guarda el record de la seva població amable i acollidora. Aquest reportatge es va enregistrar només uns mesos abans que es decretés el confinament a Espanya pel coronavirus i pocs mesos abans de l'esclat del conflicte bèl·lic entre Armènia i l'Azerbaidjan pel control de Nagorno Karabaj.

La professora Noelia González, aquesta setmana al programa 'Jo soc Erasmus'

Noelia González, a 'Jo soc Erasmus' RTVE CATALUNYA

Per a moltes persones, la seva professió va començar com una afició que els feia molt feliços. Aquest és el cas del segon protagonista, el Pep Garrido, de Barcelona. De petit li encantava anar al cinema però quan va descobrir Luis Buñuel va decidir que volia ser director de cinema. Va estudiar comunicació audiovisual, va marxar d'Erasmus a Bordeus (França) i durant la seva estada va fer el seu primer curtmetratge en 16 mm. I així es va iniciar una carrera professional dedicada al cinema, des de la direcció i l'ensenyament.

Fruit d'això, va ser guardonat amb el premi del públic al festival In-Edit pel seu documental 'Bustamante Perkins' i l'any passat ja va estrenar la seva primera pel·lícula de ficció titulada 'Sense sostre'. Compagina tot això donant classes de cinema a estudiants d'Institut i és seu el projecte 'Cinema en curs' on diversos cineastes fan classes de creació cinematogràfica a instituts de tot Catalunya, Espanya i Alemanya.

RTVE

anterior siguiente