Enlaces accesibilidad
Després del col·lapse

La situació de les internes confinades per la Covid-19 a 'Després del col·lapse'

  • S'estima que unes 20.000 internes a Catalunya porten 10 mesos quasi sense sortir de casa
  • Dimecres,13 de gener, a les 20:00h a Ràdio 4

Per
Samanta Villar a l'estudi de Ràdio 4
Samanta Villar

'Després del col·lapse' és el programa d'actualitat social de Ràdio 4, dirigit i presentat per Samanta Villar acompanyada de Luis Quevedo. S'emet de dilluns a divendres a les 20h.

'Després del col·lapse' de Ràdio 4 emet dimecres un reportatge sobre el drama que estan vivint algunes treballadores internes confinades a les cases on treballen, des del març, degut a la pandèmia.

Arreu de l’estat hi ha 600.000 treballadores de l'àmbit domèstic, a Catalunya unes 105.000 (de les quals 43.000 estan sense contracte), i la meitat treballen com a internes. Segons SEDOAC, entre un 20 i un 30% de les internes es troben en situació de confinament i no poden sortir, algunes només unes poques hores a la setmana. A Catalunya podrien ser entre 10.000 i 20.000 internes confinades segons l'estimació feta pels sindicats SEDOAC i el servei a les dones de la llar de CC.OO.

Per tractar el tema, el programa comptarà amb Mireia Vall Urbea, secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat; Graciela Gallego, fundadora del sindicat nacional de les treballadores de la llar i les cures Sintrahocu; Norma Veliz Torresano, activista pels drets de les treballadores de la llar, tècnica de La Col·lectiva, Treball de Cures i Migracions, i Fany Galeas del nou àmbit de les treballadores de la llar i les cures de CC.OO.

RTVE

anterior siguiente