Enlaces accesibilidad
Imprescindibles

'Imprescindibles' estrena 'Eduard Punset. La urgencia del tiempo'

  • Un viatge vital al costat d'un economista, polític i divulgador científic que intenta apoderar-se del temps
  • Personalitats d'àmbits molt diferents ajuden a descobrir una figura tan polièdrica com canviant al llarg de la seva vida
  • Va presentar i dirigir durant 18 temporades el programa de divulgació científica 'Redes' de TVE
  • Un documental de producció pròpia de Blanca Flaquer i Pilar Ruiz
  • Diumenge, 6 de desembre, a les 21:30h a La 2

Per
Punset al costat d'un ordinador i davant d'un fons blau
Primeres gravacions de 'Redes' el 1996

Eduard Punset busca en totes les etapes de la seva vida anticipar-se al futur i millorar la vida de les persones, trobar què les fa felices. Aquest 'Imprescindibles' és un viatge vital al costat d'un economista, polític i divulgador científic, que intenta apoderar-se del temps per oferir el millor de si mateix a la societat i aconseguir que la ciència irrompi en la cultura popular. Més d'un milió de llibres de divulgació venuts i 18 anys d'emissió de 'Redes' a TVE, corroboren el seu èxit.

Des de la curiositat, l'optimisme i una capacitat increïble de feina, Punset aconsegueix que la ciència arribi a moltes més llars, augmentin les vocacions i juguin un paper molt més important al nostre país.

Personalitats d'àmbits molt diferents: familiars, amics, científics, polítics i humoristes ajuden, a 'Eduard Punset. La urgencia del tiempo', a descobrir una figura tan polièdrica com canviant al llarg de la seva vida. Material inèdit familiar i del making off dels rodatges de 'Redes' mostren un Punset íntim i real que malgrat tot no traeix al seu propi personatge.

Eduard Punset al plató de 'Redes amb dos convidats

Plató de 'Redes' al centre de producció de RTVE Catalunya rtve

El documental compta amb entrevistes a Suzel Bannel, la seva dona; Candela Moro, la seva neta; Antonio Garrigues Walker; Federico Mayor Zaragoza; Emili Rosales, el seu editor; Ferran Monegal; José Mota; Andreu Buenafuente; Teresa Barro, amiga i vídua de company de la BBC; Pilar de Yzaguirre; Miguel Rabal, amic personal; Pere Estupinyà, director i presentador de 'El cazador de cerebros' i coordinador científic de 'Redes'; Esther Juncosa, gestora; Magda Vargas, productora i assistent personal; Javier Tejada, catedràtic de física de la Universitat de Barcelona; Álvaro Pascual-Leone, catedràtic de Neurologia de Harvard; Tali Sharot, experta en optimisme de la University College of London; Pedro Guitián, membre de Foro; i Alexandre Sasplugas i Julià Solà, amics de la infància.

'Eduard Punset. La urgencia del tiempo' és un documental de Blanca Flaquer i Pilar Ruiz; producció d'Agustí Guimerà, Fali Álvarez i Lourdes Rodríguez; producció executiva d'Irene Marín; imatge i so Ilde Urban, Manel Urban, Toni Mateo, Ramón Dorado, Cristian Marín, Juan Francisco Lage i Santiago Aguilar; edició i postproducció de Juanjo Nieto; disseny gràfic de Toni Carbajo; sonorització de Fernando Pequeño; ambientació musical de Gerard Gual; i serveis de Documentació RTVE. Direcció 'Imprescindibles' Ana Peláez.

RTVE

anterior siguiente